Cóż, skoro Koledzy Kongresmeni stawiają na mnie, to nie mam nic przeciwko. Konstytucja przewiduje według Art. 2. punktu 2. głosowanko także je rozpoczynam, i oczywiście jestem za.
Winewianin <3
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Nie ma co głosować, wszyscy zadeklarowali się, że są ZA.
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.
W takim razie uznajemy, że WKS powołał mnie na Strażnika WKS. Dziękuję wszystkim za słuszny wybór.
Winewianin <3
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Wiwat Strażnik!
Wiwat Westland!
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.
Wiwat!
August van Hagsen de la Sparasan
Składam wniosek o mianowanie Leszka Ebe-Grunera Chanem Taskasu, a mnie Prezydentem Los Klamczox!
Oczywiście potwierdzam złożenie wniosku.
Popieram wniosek.
Szanowni Państwo,
Składam wniosek o oficjalne włączenie niedawno uzyskanego obszaru Księstwa Marsylii w skład Saganatu Amatorskiego.
17 Wrz 2022, 15:59:36
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17 Wrz 2022, 16:00:41 przez AleksanderNovak.)
Szanowni Kongresmeni!
W związku z głosami za tym by prawnie uchwalić zwierzchnictwo Saganatu Amatorii nad Marsylią na wyspie Vox, podejmuje się projektu uchwały. Przypominam, że według
Konstytucji, Art 4. Pkt. 3:
Uchwała - jest to akt legalnego prawa na terytorium SRW uchwalony w celu zajęcia stanowiska Wielkiego Kongresu Stanów w określonej sprawie. Warunkiem jej uchwalenia jest ⅔ głosów za, oraz przynajmniej 50% obecnych przy głosowaniu.,
Zatem uchwała będzie oficjalnym stanowiskiem władz SRW w tej sprawie.
Projekt:
Cytat:
Uchwała Wielkiego Kongresu Stanów zd. 17 września 2022 r.,
sporządzona w mieście Los Alexos,
w sprawie ustanowienia zwierzchnictwa Sanagatu Amatorii nad Marsylią.
Wielki Kongres Stanów uznaje zwierzchnictwo Saganatu Amatorii nad ziemią Marsylii na wyspie Vox i tym samym uznaje je swoje ziemie. Saganacie Amatorii w Marsylii przysługują wszystkie prawa zwyczajowe jakie posiada stan SRW a na mapach widnieje jako jej terytorium. Władze i służby SRW mają obowiązek zapewnić bezpieczeństwo i trwałość tego zwierzchnictwa.
Niech żyje Amatorskie zwierzchnictwo w Marsylii! Niech żyje SRW w Marsylii!
Kongres SRW
Oczywiście zapraszam jeśli to będzie potrzebne poprawki projektu uchwały. W związku z tym że sprawa dotyczy bezpośrednio Sagana Amatorii - za jego zgodą rozpoczniemy głosowanie nad projektem.
Winewianin <3
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak