25 Lut 2019, 23:11:56
Dziennik Telewizyjny
wydanie z dnia 25 lutego 2019 r.
wydanie z dnia 25 lutego 2019 r.
Rurku! Nie było mnie ponad tydzień, a tu nadal ujeb... stół. Rurku, ale to nie coś zrobić, coś wykombinować. O japier… A widzisz te kable? No i są?! Tyle mi masz do powiedzenia?! Weź to jakoś zaizoluj. No nie wiem! Taśmą czarną izolacyjną. Dobrze że te kamery nie widzą tam, bo co my byśmy pokazali tym milionom przed telewizorami? No nie wiem! Skombinuj kogoś od Wolana, albo niech tu przyjdzie ktokolwiek, kto poczuwa się do tego, co pokazujemy milionom. Ale co mnie obchodzi że kamery włączo… aaaa że na żywo?! Dobry wieczór państwu. Ja nazywam się Andrzej Bochenek i zapraszam na kolejne, długo wyczekiwane wydanie Dziennika Telewizyjnego, zawierającego jedyne słuszne wieści z Federacji Nordackiej.
Wybory bez rozstrzygnięcia?
Wczoraj Przewodniczący Centralnej Komisji Wyborczej, Pan Henryk Wespucci na specjalnie zwołanej konferencji prasowej podał do informacji publicznej że wyniki wyborów nie zostaną opublikowane, a proces wyborczy nie zostanie zakończony. Wszystko ma związek z uznaniem przez CKW wyników wyborów jako nieważne i nieodzwierciedlające stanu faktycznego. Jak w rozmowie z nami przyznał Wespucci, jest tutaj mowa o ponad 5 anomaliach związanych z wyborami. Nie ma mowy o błędzie. Stawka wyborów była tak duża, że CKW zdecydowała się powtórzyć głosowanie, nie kończąc tym samym procesu wyborczego.
SBV mówi sprawdzam
W dniu dzisiejszym, w godzinach wczesno porannych do Służby Bezpieczeństwa Volkianu wpłynęło zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa. Mowa tutaj oczywiście o wcześniej wspomnianym manipulowaniu wynikami wyborów prezydenckich. Sprawa jest na tyle ważna, ponieważ godzi w bezpieczeństwo wewnętrzne nie tylko Volkianu, a całej Federacji. Już tego samego dnia SBV przyjęło zawiadomienie rozpoczynając śledztwo. W VTP Propaganda pokazywaliśmy Wam, jak po południu do Delegatury Służby Bezpieczeństwa w Stołocku wjechał samochód z Kasparem Waksmanem, który został w trybie natychmiastowym doprowadzony przed oblicze volkiańskiego wymiaru sprawiedliwości, tam złożył obszerne zeznania. Zeznanie ciągnęło się według naszych kontaktów do godziny 20:00. Jeśli SBV zbierze wystarczający materiał obciążający konkretną osobę, sprawa najprawdopodobniej skończy się w sądzie federacyjnym.Międzynarodowy Festiwal Magnifikatu - edycja pieśni radosnej
W sobotę, 23 lutego, gdy większość obywateli Federacji zajęta była wypełnianiem pośpiesznie (ostatecznie sfałszowanych) kart do głosowania i wrzucaniem ich do urn, w Ludowej Republice Magnifikatu, z którą Federacja Nordacka nawiązała współpracę odbywała się druga edycja Międzynarodowego Festiwalu Magnifikatu. Tej edycji przewodziło hasło - pieśni radosnej. I faktycznie, na scenie w Hali im. 1 Maja w Mariuszowie dominowały utwory niezwykle radosne. Jak dla naszej redakcji komentuje Janusz Sralin, który miał przyjemność być na miejscu - "Z prezentowanych utworów wylewała się, co ja gadam! Kipiała radość! Cała hala radośnie poklaskiwała, a nawet rwała się do tańca, szczególnie przy prezentacji TvRadka, który zaprezentował "Tempo" słynnej muratyckiej piosenkarki. Widziałem że nawet Towarzysz Prezydent Wespucci szalał pod sceną".Na szczególną uwagę zasługuje fakt, że to właśnie widzowie VTP Kultura mogli oglądać na żywo transmisję z Mariuszowa. Wszystko za sprawą 7 kamer HD VTP. Stąd też organizatorzy mogą mówić o niewątpliwym sukcesie przeglądu. Dla VTP Kultura koncert komentował Janusz Sralin, znany volkiańskim i nie tylko widzom.
Międzynarodowy Festiwal Magnifikatu - edycja pieśni radosnej
W piątek, 22 lutego w Krasnodarsku otwarto Przedstawicielstwo Dyplomatyczne Republiki Magnifikatu. Mieści się ono przy jednej z najbardziej prestiżowych ulic - Alei Armii Ludowej, w ścisłym centrum stolicy, w bliskim pobliżu Centralnego Domu Towarego, Pałacu Sprawiedliwości, czy Teatru Nowomiejskiego. Natomiast następnego, bo 23 lutego w stolicy Magnifikatu - Mariuszowie po Festiwalu Prezydent Wespucci, w obecności Ministra ds. Afer Zagranicznych - Jurija Novaka otworzył Przedstawicielstwo Dyplomatyczne Socjalistycznej Republiki Volkianu. Po uroczystości oficjalnie ogłoszono że miastem partnerskim Mariuszowa, zostało Miasto Stołeczne Krasnodarsk.
To wszystkie informacje z dzisiejszego wydania dziennika. Prowadził je dla was Andrzej Bochenek. Zapraszam do komentowania. Do zobaczenia.
Produkcja oryginalna - VTP na zlecenie VTP

![[Obrazek: Muratyka1.png.f758c16a92c6d62805829c53a67e5381.png]](https://forum.muratyka.ct8.pl/uploads/monthly_2021_11/Muratyka1.png.f758c16a92c6d62805829c53a67e5381.png)

![[Obrazek: 101005704499826635.png]](https://kustosz.stempel.org.pl/1118/101005704499826635.png)