• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wieść z zagranicy
Kiriania podobno już istniała wcześniej.
 [Obrazek: 101005704499826635.png]
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.
Chodziło mi o to drugie państewko.
Adam Aleksander II
Perzys iksis nāmorghūlilaros
No bo oni mszczą się na Ksenomorfii. Znaczy Xorphii.
August van Hagsen de la Sparasan
Jak już wyczerpiemy OBPP to może w końcu zrobimy reformę linii brzegowej Nordaty... Arkadiusz Norbert Deliart miał taki ambitny pomysł, aby naprawić ten syf na wschodzie Brodrii. Ale do tego trzeba też żywej Brodrii.
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.
Słusznie. Dostęp do morza dla Amatorii!

A, i jakby co, Kirianie chyba się wycofują.

https://kiriania.ct8.pl/forum/viewtopic.php?p=157#p157
Zielone ludziki Volkianu wykonały swoją robotę.
Adam Aleksander II
Ja tam sądzę, że to zasługa emisariuszy amatorskich.
A ja sądzę, że po prostu przeczytali nieprzychylne komentarze na forach innych państw, więc się wycofali dla ratowania wizerunku międzynarodowego.
Dużą zasługę pewnie miała tu wspaniała inba na ichnim Dsc. Serio, żałujcie żeście nie widzieli. Może nie tak wspaniała jak te nasze, ale i tak było dumnie.
Najbardziej mi się podoba spłakanie się i zaczęcie wyzywania innych mikronacji z ich strony.
Adam Aleksander II

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości