• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nowa Mapa Mikroświata
Cytat:Alfred mnie ubiegł Sad Ja teraz przed wyjazdem zacząłem robić mapę Winkulii (miałem robić dla Trinitzu, ale postanowiłem, że zrobię najpierw dla całego kraju), co prawda nie interaktywną ani nic - fizyczną z miastami. Teraz jak za parę dni wracam to wrócę do pracy nad nią.

Zdecydowanie wspieram! Co prawda, mapa "klikalna" jest w planach i mam nadzieję, że uda się po sesji ją ogarnąć (tymczasowo, na razie postępów brak :x), ale będzie to mapa, która nie będzie najlepsza pod względem wizualnym.
[Obrazek: 99527777916551826.png]
Każdy Winkuliczyk ma te trzy cechy
Leocki kunszt, sarmacką elegencję i edelwajski splendor
~JKW Mateusz I
(11 Cze 2022, 14:48:17)Alfred Fabian von Tehen-Dzek napisał(a): ale będzie to mapa, która nie będzie najlepsza pod względem wizualnym.

Nie ważne jak chujowa będzie grafika! Sam fakt, że ukaże się tak wspaniale wspaniałe dzieło jest definitywnie Wspaniałą I Cudowną Wieścią! Grafikę zawsze da się poprawić potem*!

(A jak się nie ukaże to trudno, bywa i tak).

*Znaczy, chyba. Jako programista-amator, ledwo umiejący w HTML i CSS pojęcia nie mam czy podmiana jest taka prosta.
Nie wiem, czy ta kropeczka obok Samundy nie jest w złym kolorze, bo to należało do ZW, chyba, że coś się zmieniło w międzyczasie.
Adam Aleksander II
Perzys iksis nāmorghūlilaros
Jeśli chodzi o Nutka to nigdy nie należała ona do Związku. To prywatna kolonia Ligi.
Okej, dzięki za wyjaśnienie.
Adam Aleksander II
Zamierza ktoś to zwektoryzować? Wtedy można by było wykorzystywać do innych projektów.
 [Obrazek: 101005704499826635.png]
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.
A jak się wektory nakłada? o.o
Adam Aleksander II
Właśnie ja nie umiem w grafikę wektorową, ale wtedy można to bezstratnie skalować i zrobić z tego może interaktywną mapę.
 [Obrazek: 101005704499826635.png]
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości