• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kary za niestosowne zachowanie

KARA
My, Król Voxlandu Kamiljan I, decydujemy się na mocy Art. 2. Dekretu o Królu i Obywatelach niniejszym ukarać delikwenta Joahima von Ribentropa za poniższe wykroczenia:

[Obrazek: obraz.png]

grzywną w wysokości 269 secesów na rzecz Królestwa Voxlandu i 2 postami prac przymusowych przy budowie infrastruktury portowo-kolejowej w Królestwie Voxlandu.

KARA
Ja, Arbiter Westlandu Kamiljan de Harlin, decyduję się na mocy Art. 2. Dekretu o Królu i Obywatelach niniejszym ukarać delikwenta Aleksandra Novaka za poniższe wykroczenie:

[Obrazek: obraz.png]

grzywną w wysokości 500 secesów na rzez Konseususu Westlandzkiego i 2 postami prac przymusowych przy budowie infrastruktury portowo-kolejowej w Secesyjnej Republice Westland.
 [Obrazek: 101005704499826635.png]
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.
Po pierwsze, nic nie zapłacę, bo jestem świadomy swoich praw.
Po drugie, słowa te padły ani na terenie SRW, ani na terenie Voxlandu. Padły one w Federalnej Guberni, w Pałacu Cesarzowej.
Po trzecie w związku z drugim nie można mnie "karać" za coś, co nie stało się na terenie Voxlandu/SRW, bo jak wyruchałem chłopaka w Polsce, to czy w Arabii Saudyjskiej mnie za to skarzą na śmierć? No chyba nie.
Po czwarte, jestem Obywatelem SRW, a doskonale znam jego prawo, i nie ma żadnego przepisu mówiącego o karze za przeklinanie itp.

POzdrawiam, /-/ Aleksander Novak
Winewianin <3 
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Wielce Szanowna Ekscelencjo,
po zgłębieniu sprawy i zapoznaniu się z uwagami Waszej Niezwykle Pojętnej Ekscelencji, decydujemy się uznać Wasze zastrzeżenia za ZASADNE i stanowiące podstawę do niewymierzenia kary.
Ustalono co następuje:
  1. Skarga odnośnie braku przepisów penalizujących niestosowne zachowanie w Secesyjnej Republice Westland jest niezasadna. Artykuł 3. rzeczonego dekretu jasno precyzuje, że akt ten obowiązuje na terenie zarówno Voxlandu jak i Westlandu. Został wpisany tylko do Monitora Voxlandzkiego w celu niepowielania tego samego tekstu wielokrotnie.
  2. Niestosowne słowa padły na terenie Ziem Cesarskich w Pałacu Imperatorki Aleksandry I Długoogoniastej. Ten obszar znajduje się poza jurysdykcją Konsensusu Westlandzkiego.
  3. W związku z tym uznaje się dekret za pozbawiony mocy prawnej, na skutek czego unieważnia się kary nałożone na JE Joahima Ribentropa i JE Aleksandra Novaka.
Z wyrazami najwyższego szacunku
król Voxlandu i Arbiter Westlandu
<3 Kamiljan de Harlin

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości