• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ustalenie korzeni kultur obecnych w Nordacie
Dokonałem małego researchu, żeby ustalić korzenie kulturowe zamieszkujących nasze państwo narodów i ludów. Lista jest niekompletna.

• RODZINA NORDACKA
    • Grupa batawska
      • Abachazowie
      • Batawczycy
      • Winkulijczycy
      • Czarnokrajestańczycy
      • Goruzini
      • Kucelgradczycy
    • Grupa slawiańska
      • Brodryjczycy
      • Republikanie
      • Rosyjczycy
      • Uhraińcy
      • Wendowie
      • Volkiańczycy
      • Czesnoradczycy
    • Grupa germańska
      • Pruso-voximczycy
      • Prusacy
    • Grupa innordzka
      • Doctrińczycy
      • Brandowie
    • Grupa voxlandzka
      • Amatorzy
      • Rzymianie
      • Baradowie
      • Kralkowie
      • Iberowie
    • Grupa Frydlandzka
      • Koribijczycy
      • Muratykanie

• RODZINA SYERYESKA
    • Grupa kugarska
      • Darunalgalijczycy
      • India-Mekarigutyrijczycy (Indianie)
      • Kitaj-Kattarrijczycy
      • Mekarigutyrijczycy

• RODZINA BANTU
    • Grupa sambanafrykańska
      • Bantu
      • Sambańczycy
    • Grupa semito-sambanafrykańska
      • Al-Rajnczycy
      • Chicuabonga
      • Alemańczycy
      • Saaracenowie
      • Osacy
    • Grupa samundyjska
      • Busunga
      • Katabongo
      • Makumba
Nieprzypisane:
Rubijczycy
 [Obrazek: 101005704499826635.png]
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.
Republikanie zaliczają się do rodziny sławiańskiej (uhraińczycy i brodryjczycy i tak dalej) nie widzę pokrewieństwa z Voxlandczykami...
Winewianin <3 
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
(29 Kwi 2022, 19:41:58)Aleksander Novak napisał(a): Republikanie zaliczają się do rodziny sławiańskiej (uhraińczycy i brodryjczycy i tak dalej) nie widzę pokrewieństwa z Voxlandczykami...

Z (pre)historii Voxlandu: na Voximę przybyli Brodryjczycy i Sarmowie. Ze zlania się (na różny sposób w zależności od obszarów) ich dwóch kultur dostaliśmy ostatecznie "łacinników" (Rzym, Iberia), Kralków, Baradów i Amatorów.
o nie o nie nie to nie możliwe jak to jestem spokrewniony z takim debi...
Winewianin <3 
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Republikanie należą do tej samej grupy kulturowej z Uhraińcami i Brodryjczykami – do grupy Slawian. Slawianie natomiast są częścią rodziny Nostrycznej, z której to rodziny bardzo dawno temu wyodrębniły się ludy Voxlandu. Więc istnieją niezwykle odlegli wspólni przodkowie Republikan i Voxlandczyków.
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.
Dyskusja stety lub niestety przeniosła się na forum Winkulii. Zapraszam: *link*.
Bywa i tak. Ja pragnę powiedzieć, że na podstawie ww. dyskusji tworzę mapę rozlokowania narodów Nordaty. Jutro powinienem ją ukończyć (a przynajmniej jej pierwszą wersję).
(04 Maj 2022, 20:06:51)Joahim von Ribertrop napisał(a): Bywa i tak. Ja pragnę powiedzieć, że na podstawie ww. dyskusji tworzę mapę rozlokowania narodów Nordaty. Jutro powinienem ją ukończyć (a przynajmniej jej pierwszą wersję).
Taka mapa szybko stanie się nieaktualna, bo Bialeńczycy planują niedługo uporządkować swoje kultury.
No to po prostu wersja 1.0 będzie bez Bialenii. I tak znając życie będzie miała kilka tysięcy błędów i będzie wymagała poprawek.
Ja niedługo wyślę moją koncepcję co do kultur na Nowym Kucelgradzie.
Z Czesnogradem to fajnie byłoby ustalić jakąś wspólną narrację co do tego. Ja na to chętnie pójdę, mogę im nawet oddać większą część wyspy. Bardziej niż na pikselach to mi zależy na dziedzictwie Kucelgradu, i w sumie po to ta cała inba,

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości