• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prehistoria mikroświata poktótce
Moja praca na temat prehistorii mikroświata. Link do pobrania
Winewianin <3 
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Dzień dobry, maruda się melduje.

Cytat:W okresie epoki dolnej kamienia łupanego dominował gatunek zwany micro debilus.
A to nie jest gatunek współczesny Huh XD

Cytat:Niewykluczone że także proste łuki.
Logika mówi, że to zdanie winno brzmieć "Nie wykluczone, że pojawiły się także proste łuki".

Cytat:W tym czasie prehistoryczni ludzie tworzyli pierwsze schronienia takie jak jaskinie, ziemianki, czy szałasy.
Tworzyli jaskinie?! Mocarni ci ludzie musieli być...

Cytat:Okres ten cechuje przejście z gospodarki łowiecko-zbierackiej do gospodarki wytwarzającej. Moment pojawienia się elementów gospodarki wytwarzającej wyznacza koniec gospodarki łowiecko-zbierackiej.
Jakiej gospodarki? To tak się to nazywa? Idk, pierwsze słyszę, ale ok.

Cytat:W Wirtuazji był to początek 4 tysiąclecia p.n.e., Sarmatazji 3500 lat p.n.e, Morenice 3300 lat p.n.e, Nordacie, Orientyce i Sambanafryce 3000 p.n.e a najpóźniej dopiero w 2700 p.n.e. w Europię.
W Wirtuazji, w Sarmatazji, w Sambanafryce, w Morenice (?), ale na Nordacie, na Orientyce. A poza tym to nie znam żadnej Europy, co wy mi tu wciskacie?! To jest Vaarland!

A tak poza tym czy tylko ja mam takie wrażenie że ten nasz gatunek tak jakoś dziwnie ewoluował? W sensie... W realu homo sapiens było już 200 tysięcy lat temu, a tutaj niby ledwo 6-9 tysiący lat temu. Zwłaszcza jest to dziwne jak się spojrzy na historie poszczególnych państw i ich badania...

A tak poza tym to całkiem dobrze.
No niby wszystko pięknie, ładnie, ale pytam się gdzie jest Wielka Lechia  Wielki Kirym od kontynentu do kontynentu sięgający?! Toż wiadomo, że to on Nordatę cywilizował.
August van Hagsen de la Sparasan
Po pierwsze - to futrzaki były pierwszymi rozumnymi istotami tu, po prostu ludzi jest więcej - do poprawki, nie dośc, że nie ma wspominki o nas, to jeszcze nie jesteśmy przewodnią siłą ciagnącą ten mikroświat;

Po drugie - brak języka tuoleleńskiego smuci.
Możesz go dodać jako przodek języka surmalajskiego (język dawnej części Dreamlandu).
Nie wiem, czy inna, bardziej współczesna częśc Dreamlandu - Skytia - rozwinęła własny język, ale jeśli miałby on realowo iść w strone islandzkiego to mógłby, wraz z surmalajskim, być jendą z dwóch gałęzi po tuoleleńskim.

Po trzecie - samundyjski nie samundzki, ciprofloksjański a nie ciprofloksyjski, baridajski nie baridaski, wandejski a nie wandystański.

Po czwarte - gdzie język solardyjski? Niemiecki/węgierski [MAW]? Języki 'arabskie' [Al Rajn? Al Farun? Bialenia?], Język brugijski (wymarły ale zawsze)?
Trzeba będzie poprawić... tak to jest jak się coś tworzy i nie konsultuje z innymi.
Winewianin <3 
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości