01 Paż 2021, 21:57:22
Państwo Drodzy,
Na początku pragnę uroczyście opierdolić Wielkiego Sternika, choć ja, marny Prezydent ZP, nie powinienem tego robić. No bo co to ma być. Kulega Wielki Sternik jest Przewodniczącym Prezydium, którego kadencja trwa dwa miesiące. A kiedy się zaczęła kadencja Sternika na tym stanowisku? W CZERWCU! Czyli kiedy się skończyła? W SIERPNIU! A co mamy? PAŹDZIERNIK. Wstyd to i hańba jest!
Przechodząc zaś do meritum, uważam iż w ogóle powinniśmy zrezygnować z wyboru Przewodniczącego Prezydium. Jest nas po prostu tak mało, że nie ma to sensu. Z tego powodu zgłaszam ten (mam nadzieję) kontrowersyjny projekt ustawy, który (jak liczę) wywoła bardzo owocną debatę.
Na początku pragnę uroczyście opierdolić Wielkiego Sternika, choć ja, marny Prezydent ZP, nie powinienem tego robić. No bo co to ma być. Kulega Wielki Sternik jest Przewodniczącym Prezydium, którego kadencja trwa dwa miesiące. A kiedy się zaczęła kadencja Sternika na tym stanowisku? W CZERWCU! Czyli kiedy się skończyła? W SIERPNIU! A co mamy? PAŹDZIERNIK. Wstyd to i hańba jest!
Przechodząc zaś do meritum, uważam iż w ogóle powinniśmy zrezygnować z wyboru Przewodniczącego Prezydium. Jest nas po prostu tak mało, że nie ma to sensu. Z tego powodu zgłaszam ten (mam nadzieję) kontrowersyjny projekt ustawy, który (jak liczę) wywoła bardzo owocną debatę.
Cytat:PozdrawiamUstawa o zmianie Konstytucji
Z dnia ... 2021 roku
Art. 1. W Konstytucji Zjednoczonego Państwa Voxlandu i Westlandu z dnia 24 stycznia 2021 roku wprowadza się następujące zmiany:1. Artykuł 7 podpunkt "Na czele Parlamentu stoi Przewodniczący, wybierany przez Prezydium na 2-miesięczną kadencję, spośród członków Prezydium." zmienia brzmienie na:"Na czele Prezydium stoi Przewodniczący, powoływany i odwoływany na nieograniczony czas przez Prezydenta spośród członków Prezydium."2. Artykuł 7 podpunkt 2 "Przewodniczący Prezydium wybierany jest zwykłą większością głosów." oraz podpunkt 3 "Przewodniczący ma prawo do sprawowania maksymalnie sześciu kadencji bez przerwy." uchyla się.
Art. 2. Ustawa wchodzi w życie z chwilą ogłoszenia.