• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ruba
Dosyć niedawno w skład terytorium ZPViW weszła Ruba, czyli z czego wiem jakiś malutki archipelag wysp położony nawet nie wiadomo gdzie. 

Ale może być to ciekawa alternatywa od tych nudnych westlandów i wokslandów, a takie cośko podbuduje nam aktywność. Ruba pierwotnie wchodziła w skład Voxlandu, więc pewnie nie będzie jakąś oddzielną jednostką jak Federalna Gubernia a będzie bezpośrednio jakimś tam szogunatem czy coś w Voxlandzie. Mam już plan jak nieco zagospodarować te wyspy, a mianowicie na początek można zrobić tam bazę FSZ.

Co do przynależności i statusu tej jednostki - zapraszam do debaty. Ja widzę to tak, by Ruba miała swoją własną flagę i symbole, przy czym obojętne mi jest, czy będzie w Voxlandzie czy jako jakaś specjalna jednostka w ZP.
Winewianin <3 
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Bardzo się cieszę, że zapoczątkowano tą debatę.

Do rzeczy. Do obgadania są następujące kwestie:
1. Mapa/lokacja Ruby- to jest podstawa kwestia do jakichkolwiek działań. Teoretycznie mapa Ruby istnieje i na dysku ją mam. Według tej mapy Ruba składa się z czterech wysp leżących niedaleko siebie o niezbyt oryginalnych kształtach. Problem jest ich lokacja... Z oryginalnej mapy wynika, że te cztery leżące blisko siebie wysepki są rozkurwione po połowie mikroświata... Trochę głupio. Albo musimy samemu ustalić ich lokację, albo pisać do Fibera Karo (tu liczę na pomoc Augusta).
2. Status- tu drogi są dwie: włączenie do Voxlandu lub Westlandu albo ustalenie że Ruba ma status specjalny. Na pewno nie ma sensu tam robić nowej prowincji, chyba, że znajdzie się ktoś chętny do działania tam. Oczywiście jako Sekretarz Generalny Partii Pracy Voxlandu osobiście chętniej widziałbym Rubę w Voxlandzie, ale oczywiście jestem otwarty na inne wizje. Można by to np. zorganizować jako strefę okupacyjną czy cuś.

To tyle ode mnie na teraz. Teraz czekam na słowa innych do których można by się odnieść.
Ja za swojej strony przypomnę, że ostatnio przyjęto ustawę dotyczącą obecnego statusu Ruby, więc w kwestii wcielania jej dokądkolwiek można się jeszcze wstrzymać. Poza tym nie widzę jakoś Ruby jako strefy okupacyjnej (nie żeby coś).
August van Hagsen de la Sparasan
No właśnie, ustawa. Mówi że jest to protektorat do czasu ustalenia ostatecznego statusu terytorium. Więc ustalamy ten status.
Ja proponuję taki pakiet dla Ruby:

1. Ruba będzie "Terytorium Zamorskim", i będzie podlegać pod całe ZP.
  2. Głową terytorium będzie Prezydent ZP, symbolicznie przyjmując tytuł Naczelnego Wodza i Prezydenta Ruby. 
  3. Terytorium Zamorskie Ruba będzie miało swoją flagę, godło, dewizę i święta.
  4. Uchwalimy to drogą ustawy.
a poza tym, to GDZIE JEST TA RUBA DOKLADNIE?
Winewianin <3 
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Moim skromnym (bądź nieskromnym) zdaniem sprawa położenia Ruby jest prosta: zależy od tego, czy aktualny jej okupant posiadacz chce być mieć jeden zwarty archipelag czy wyspy na pół mikroświata. Stąd dwie mapy.
August van Hagsen de la Sparasan
no logiczniej i realistyczniej chyba będzie z archipelagiem
Winewianin <3 
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
(09 Lip 2021, 17:26:19)Aleksander Novak napisał(a): Ja proponuję taki pakiet dla Ruby:

Przed Państwem pakiet Ruba+.
Cytat:
  1. Ruba będzie "Terytorium Zamorskim", i będzie podlegać pod całe ZP.
  2. Głową terytorium będzie Prezydent ZP, symbolicznie przyjmując tytuł Naczelnego Wodza i Prezydenta Ruby. 
  3. Terytorium Zamorskie Ruba będzie miało swoją flagę, godło, dewizę i święta.
  4. Uchwalimy to drogą ustawy.
No ok, dobry plan.
Cytat:a poza tym, to GDZIE JEST TA RUBA DOKLADNIE?
Trzeba to ocenić. Proponuję powołać specjalną Komisję Rubijską która raz na zawsze roztrzygnie ten zawiły problem.
Odkopuję temat.

Wypadałoby w końcu skończyć temat organizacji Ruby i przejść do działania, bo ile można trwać w rozkroku. Myślę, że Ruba+ Novaka to świetny plan, teraz tylko trzeba go uchwalić w formie jakiejś ustawy. Ktoś napisze czy ja mam to zrobić?

W kwestii lokacji to trzeba się chyba jeszcze naradzić. Pewnym jest, iż jest to arpichelag (którego mapę trzeba by zrobić tak BTW), ale gdzie?

No i jeszcze jedna kwestia, która wynika z ustawy o Rubie (tej obecnej): otóż jak mówi ta ustawa Prezydent miał rządzić Rubą 14 dni. Tymczasem to 14 dni minęło dawno. Więc mam pytanie - powołujemy Protektora Ruby (wtedy kogo) czy olewamy i uchwalamy nową ustawę?

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości