• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Formowanie Federalnych Sił Zbrojnych
Bez zwlekania, postanowiłem że zaproponuję dowódcy FSZ schemat na Wojska Lądowe. 

[Obrazek: Struktura_organizacyjna_FSZ.png?width=1214&height=683]

I teraz tak. Nie wiem co na to dowódca. Lecz, proponuję stworzyć cztery brygady zmechanizowane (na wzór tych w SRW) czyli bardzo autonomicznych jednostek zdolnych do własnego działania bez pomocy innych. Do tego dochodzi brygada obrony wybrzeża która będzie chronić wybrzeże Federalnej Guberni przed desantami itp. 

Drugim rodzajem jednostek są pułki, o ile brygady liczą około 8 tysięcy żołnierzy, to pułki liczą ich co najmniej 3 tysiące. W wojskach lądowych będzie aż 9 takich. A dokładniej obrona przeciwlotnicza - ponad trzy pułki, a także po jednym dla każdego rodzaju wojsk - saperskich, chemicznych, rozpoznania i logistyki. Mamy również rakietowy pułk obrony wybrzeża który docelowo ma chronić wybrzeże za pomocą rakiet ziemia-morze, czyli przeciw okrętom wroga. Będzie to statycznie umiejscowiona jednostka. Jest dodatkowo pułk komandosów który będzie mógł prowadzić specjalnie działania dywersyjne, na tyłach wrogach, będą to specjalnie wyszkoleni żołnierze do sprawnego przemieszczania się po otaczającej Federalną Gubernie OBPP by zaskoczyć przeciwnika ewentualną inwazją na te tereny.

Obliczyłem bardzo ogólnie, że to wszystko będzie nas kosztować około 80-90 tysięcy zasobów ludzkich. Oczywiście potrzebny nam jest jeszcze sprzęt wojskowy.
Winewianin <3 
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Ok, pomysł dobry. Ale jest ważna sprawa do omówienia: czy chcemy rozmieszczać FSZ tylko na terenie Federalnej Gubernii czy całego kraju? Bo na cały kraj to chyba nieco za mało.
Nie da się zbudować pół-milionowej armii w tydzień. Na początek musimy zabezpieczyć Federalną Gubernię, później będziemy tworzyć wojska w prowincjach.
Winewianin <3 
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
No dobra, czyli plan jest następujący:
1. Zakupy dla armii... Obojętne czy u nas, czy za granicą, aczkolwiek bardziej skłaniam się ku wersji ,,ku nas" (po pierwsze trzeba zacząć tworzyć gospodarkę, po drugie niezbyt podoba mi się wizja ZP podziurawionego bazami XD).
2. Budowa armii.
3. Rozlokowanie armii... Później (może dziś, może jutro) zrobię plan rozlokowania tych jednostek na terenie Guberni.

Plan odpowiada?
Wstępnie obliczyłem ilość sprzętu do zakupienia, lecz bez pułku rakiet obrony wybrzeża z uwagi na to, że nie mamy takiego sprzętu (dopiero laboratorium musi "wynaleźć" to czym się zajme) oraz pułku komandosów.

Dla brygad zmechanizowanych:

432 BWP - BMP-K
216 Czołgi - T-100
320 KTO - BTR-3
64 Samobieżnych haubic - 2S9 Cheatz
64 samobieżnych wyrzutni artyleryjskich pocisków rakietowych - BM-21
64 samobieżnych zestawów przeciwlotniczych - ZSU-39 Solar
720 OT - Ifrit CKM
3 600 Samochodów
- terenowe irift/ ok. 20%
- ciężarowo-terenowe z nadwoziem skrzyniowym/ ok. 50%
- ciężarowo-terenowe z nadwoziem specjalnym (różne rodzaje i przeznaczenie)/ ok. 10%
- ciężarowo-terenowe, autocysterna/ ok. 20%

Dla pułków obrony powietrznej

9 PR-1
27 RPS-1
27 ZSU-39 Solar

dla czterech pułków (log, sap, chem. roz,)

razem będzie 368 ciężarówek o różnym wyposażeniu oraz 32 samochodów Irift.
Winewianin <3 
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Zaprojektowałem symbolikę FSZ

[Obrazek: 99304234616356939_t.png]
Flaga FSZ

[Obrazek: 99304234616356936.png]
znak rozpoznawczy Sił Powietrznych

[Obrazek: 99304234616356938.png]

Wersja trudno widoczna

[Obrazek: 99304234616356937_t.png]
Bandera Wojenna Marynarki Wojennej