• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Projekt] Nowelizacja ustawy o obywatelstwie
Szanowni Państwo!
Szanowny Przewodniczący!
Składam tenże projekt nowelizacji, aby nasze państwo realizowało zapisy konstytucji, mówiące że ZP jest państwem prawa. Zamyka furtkę do potencjalnych nadużyć ze strony Prezydenta w kwestii nadawania obywatelstwa i wyznacza jasne reguły jego uzyskiwania.

Art. 1.
Niniejsza ustawa stanowi nowelizację Ustawy o obywatelstwie Zjednoczonego Państwa Voxlandu i Westlandu z dnia 25 stycznia 2021 roku.

Art. 2.
Uchyla się Art. 3. pkt. 2. i pkt. 4.

Art. 3.
Dodaje się Art. 3a. o brzmieniu:
"1. Kandydat, aby uzyskać obywatelstwo, musi spełniać następujące wymagania:
a) napisać co najmniej 5 wiadomości na forum Zjednoczonego Państwa,
b) być obecnym na forum państwa od co najmniej 24 godzin.
2. Jeśli kandydat spełnia wymagania, Prezydent akceptuje jego wniosek. W przeciwnym wypadku - informuje o jego odrzuceniu."

Art. 4.
Ustawa wchodzi w życie wraz ze złożeniem pod nią podpisu Prezydenta.
 [Obrazek: 101005704499826635.png]
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.
Rozumiem, że Pan Deemer ma zamiar narzucenia mi bym nadał obywatelstwo trupowi augustowi. Typowe działanie w Zjednoczonym Państwie.
Winewianin <3 
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
To krótkowzroczne spojrzenie na ten projekt
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.
Ustawa nie przewiduje skrajnych przypadków odmowy nadania obywatelstwa w przypadkach np. WNIOSKÓW NAPISANYCH PRZEZ TRUPA.
Winewianin <3 
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Będzie to przewidywać ustawa o stanie osoby zmarłej.

Panie Przewodniczacy, proponuję połączyć głosowania nad ustawą o nowelizacji ustawy o obywatelstwie i ustawy o stanie osoby zmarłej.
Wcześniej Pan pisał że jeśli poprę ustawę o nowelizacji to będzie Pan głosował za ustawą o stanie osoby zmarłej natomiast ja ustawy o nowelizacji nie zamierzam popierać.

A połączenie głosowań jest nielegalne, bo mam prawo głosować przeciw ustawie o nowelizacji, i za ustawą o stanie osób zmarłych.

Prezydent August zmarł 1 marca 2021 roku - http://zwiazekwiv.ct8.pl/showthread.php?...&highlight

Niniejsza ustawa zalegalizuje działanie trupa! 
Winewianin <3 
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Nie jest to prawdą. Wprowadzenie jednocześnie ustawy o stanie osoby zmarłej i nowelizacji ustawy o obywatelstwie sprawi, że August będzie musiał formalnie wrócić pod nowymi personaliami, aby uzyskać obywatelstwo. Ustawa nie tyczy tego konkretnego przypadku, a ogólnie nadużyć ze strony opresyjnej i niedemokratycznej władzy, jaka panuje w Zjednoczonym Państwie Voxlandu i Westlandu, co trzeba koniecznie i obligatoryjnie natychmiast zmienić. Nasz porządek prawny jest dziurawy i zezwala władzom na duszenie opozycji i zabijanie aktywności w naszym kraju, poprzez uciszanie niechcianych głosów. DEMOKRATYCZNA MIKRONACJA NIE POLEGA NA TYM, ŻE WYPIERDALAMY KAŻDEGO, Z KIM SIĘ NIE ZGADZAMY, TYLKO ŻE W DRODZE KONSENSUSU I POROZUMIENIA DECYDUJEMY SIĘ NA WSPÓLNE KOEGZYSTOWANIE POMIMO RÓŻNICY ZMIAN. ORANIE MNIEJSZOŚCI I OPOZYCJI TO CECHY PAŃSTWA TOTALNEGO, A NIE REPUBLIKAŃSKIEGO PAŃSTWA PRAWA. WŁADZE ZDRADZAJĄ KONSTYTUCJĘ I WŁASNE WARTOŚCI, W CELU WYGRYWANIA WŁASNYCH SPORÓW PERSONALNYCH PRZY WYKORZYSTANIU LUK PRAWNYCH, CO JEST ABSOLUTNIE N-I-E-D-O-P-U-S-Z-C-Z-A-L-N-E-!-!-!

Nauczcie się w końcu, wy homo sapiens z paleoitu, że zamiast wzajemnie się wybijać z powodu odmiennych poglądów, lepiej przeprowadzić dialog i współpracować w dążeniu do jednego celu, pomimo różnych wizji jego osiągnięcia. Nic się w tym jebanym ZP nie zmieni przez wasze archaiczne podejście, że w debacie lepiej zaorać przeciwnika, niż dojść do prawdy.

Dziękuję za wasze wsparcie w torpedowaniu każdej korzystnej dla państwa inicjatyw i do niewidzenia!
Deemer z wychodzi pośpiesznym krokiem z sali obrad i donośnie trzaska za sobą drzwiami, tak że huk powoduje roztrzaskanie się pobliskiego okna. Odłamki szkła rozpraszają się po całym Prezydium.
Ale ja widzę że Pan jednego nie zrozumiał. Pan August jawnie posługuje się swoimi personaliami oraz kontem które umarło. Gdyby założył nowe konto z nowymi personaliami nie było by problemu z Obywatelstwem lecz august DALEJ POSŁUGUJE SIĘ SWOIM IMIENIEM I NAZWISKIEM KTÓRE PIERWSZY RAZ UMARŁO WIE PAN GDZIE I KIEDY? 3 KWIETNIA 2020 ROKU https://fc.sarmacja.org/viewtopic.php?f=...57#p324957

TERAZ UMARŁ PORAZ KOLEJNY I NADAL POZWALAMY POWROTU TEJ KILKORAZOWO ZMARŁEJ OSOBOWOŚCI

NIECH WKOŃCU ZAŁOŻY NOWE KONTO Z NOWYMI PERSONALIAMI. Pan nie rozumie. Ja nie chcę kategorycznie zakazać działania tej osoby na IP tylko tego jednego nazwisko które nie ma już prawa działać. Niech stworzy się od nowa jako nowa osoba i zakończy starą drogę. Pan mnie oskarża o jakieś nadużycia i wariuje a ja posługuję się zdrowym rozsądkiem w swojej polityce.
Winewianin <3 
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Debata potrwa 24 godziny.

>Blablabla nowe konto

Już jebać nowe konto, starczyły by personalia.

BTW dziękuję Prezydentowi za KOLEJNY pokaz hipokryzji w jego wykonaniu. Skoro tak mu przeszkadza August TO CZEMU ZMIENIŁ PERSONALIA JEGO KONTA.
Ja nic nikomu nie zmieniałem. Wtf
Winewianin <3 
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości