Witam zebranych na konferencji,
Wczoraj podpisaliśmy pokój z Królestwem Voxlandu. Nie spodziewałem się takiego obrotu sytuacji, lecz mimo to podpisałem ten pokój. Też nie rozumiem tego, że jeszcze tydzień temu Królestwo Voxlandu groziło że przeprowadzi inwazję, a teraz proponuje zjednoczenie naszych państw. Widzę jednak że SRW może na zjednoczeniu skorzystać. W dzisiejszych czasach nie możemy pozwolić na rozłączenia. Jedyną drogą do przetrwania jest zjednoczenie. W naszym przypadku akurat tak właśnie jest, więc podjąłem decyzję o rozmowach ws. zjednoczenia. Została stworzona również komisja do spraw nowego państwa. Zupełnie nie wiem jak będzie się to rozwijać, na razie omawiamy jedynie ustrój, przyjmowanie państw, religia państwowa takie rzeczy. Nie wycofaliśmy się jednak z sprzętu z RB bo uważam że jest on SRW potrzebny by budować silne Siły Zbrojne. Również być może dla nowego państwa. Czy mają państwo jakieś pytania?
Winewianin <3
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Dziennikarz Kuriera Voxlandzkiego:
Czy połączone państwo voxlandzko-westlandzkie będzie przyjmować w swój skład kolejne państwa? Czy zamierza pan kandydować na głowę państwa voxlandzko-westlandzkiego?
August van Hagsen de la Sparasan
Czy będzie przyjmować? To nie jest tylko mój wybór ale jeżeli mamy przyjmować to tak jak mówiłem w komisji że pod szczegółowymi wymaganiami i kryteriami. Na pewno nie chcę do swojego państwa przyjmować państw, które są klonami większych mikronacji, chcę przyjmować stabilne, ciekawe państwa w których widzę potencjał. Jeżeli chodzi o kandydowanie na głowę państwa voxlandzkiego-westlandzkiego to trochę za wcześnie się Pan mnie o to pyta, bo aktualnie nawet nie wiemy jaki ustrój ma przybrać nowe państwo, jeżeli zrobimy prezydium do którego będą się kwalifikować przedstawiciele prowincji wybierani w wyborach lokalnych to oczywiście że będę kandydował na przedstawiciela westlandzkiego, oraz oczywiście że będę się starał o przewodniczącego prezydium czyli głowę państwa, ale oczywiście to według mojego pomysłu na ustrój, nie wiadomo jaki on będzie więc co mogę powiedzieć... Jeszcze jakieś pytania?
Winewianin <3
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Nie, to już wszystko z mojej strony.
August van Hagsen de la Sparasan
Dziękuję państwu za pytania. Zamykam konferencję.
Winewianin <3
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak