05 Mar 2022, 04:29:56
Pytanie po co zajmować tereny na Nordacie? Państwo ledwo żyje, co i raz upada żeby później znowu wrócić. Zajmowanie kolejnych ziem będzie tylko balastem.

|
Wieści z zagranicy
|
|
05 Mar 2022, 04:29:56
Pytanie po co zajmować tereny na Nordacie? Państwo ledwo żyje, co i raz upada żeby później znowu wrócić. Zajmowanie kolejnych ziem będzie tylko balastem.
05 Mar 2022, 11:46:40
Cytat:Pytanie po co zajmować tereny na Nordacie? Państwo ledwo żyje, co i raz upada żeby później znowu wrócić. Zajmowanie kolejnych ziem będzie tylko balastem. Tego też nie wiem, ale wiem z obserwacji jedno. Suderland zawsze był krajem, który dużo uwagi poświęcał narracji militarnej, więc wcale się nie dziwię, że bardzo im zależy na tym, aby to był jeden z trzonów ich obecnej aktywności. Nie widzę zresztą tak cukierkowego Suderlandu, gdzie balują jak w Sarmacji (chociaż takie klimaty odpowiadają mi najbardziej), lub walczą z żywiołem. Do takich "zabaw" potrzeba zdecydowanie więcej kapitału ludzkiego, niż jakiekolwiek państwo (może poza aktualną Bialenią) na Nordacie posiada.
![]()
Każdy Winkuliczyk ma te trzy cechy
Leocki kunszt, sarmacką elegencję i edelwajski splendor ~JKW Mateusz I
05 Mar 2022, 15:10:01
(05 Mar 2022, 04:29:56)Artur Kardacz napisał(a): Pytanie po co zajmować tereny na Nordacie? Państwo ledwo żyje, co i raz upada żeby później znowu wrócić. Zajmowanie kolejnych ziem będzie tylko balastem. Myślę, że jednak nie wejdą na Nordatę, a przynajmniej nie w takiej skali jak poprzednio. Tak jak Alfred napisał, duża narracja militarna tego państwa może sprawić, zwłaszcza, że sami prowadzą taką narrację, że co najwyżej zajmą wysepkę małą jako bazę morską czy coś, albo odetną się całkowicie. Czas pokaże. Adam Aleksander II
Perzys iksis nāmorghūlilaros
05 Mar 2022, 22:05:52
Suderland to ciekawe państwo, mają dobry system wojenny.
Ks. bp. Tymoteusz Dostojewski
05 Mar 2022, 22:10:54
Mieli* we współpracy z nami, jednak patrząc na to, że przynajmniej ja mam nowe doświadczenia z cyferkami przy jednostkach to wymaga on dość dogłębnej modyfikacji.
Adam Aleksander II
10 Mar 2022, 17:00:58
RON – zapadł wyrok w sprawie kloningu. http://rzeczpospolitaobojganarodow.pl/fo...341#p64341
10 Mar 2022, 19:17:45
Dobrze tak temu skurczybykowi, trzymał moje majątki na Ukrainie.
Adam Aleksander II
10 Mar 2022, 19:37:31
O Samuel Radziwiłł zajmie się przygotowaniem śmierci klonerów. Ogólnie oczywiście popieram cały wynik procesu.
11 Mar 2022, 16:11:24
Problemy mają w tym kraju. Oferuje dla nich swoje rządy jako nowy ich władca. Być może będę w stanie przywrócić Rzeczpospolitą do normalności,
Burek von Hohenburg baron von Trinitz
minister spraw wewnętrznych
Ländgrav (Läjdegraf) av Trinitz
11 Mar 2022, 16:12:22
Zapiszesz się z pewnością jako jedna z osób, które najszybciej wyleciały z tamtego forum.
Adam Aleksander II
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |