06 Lut 2022, 21:59:13
Tak też doszło do tego momentu. Pierwszy trening w historii AMLWA! Zawodnicy już podchodzili do swoich pięknych SUV-ów. Oczywiście nie zabrakło komentarzy z ich strony, posłuchajcie sami:
-Roberto Ramirez: Tak. Stoję przed tym torem w Vihres, w którym odbędą się za tydzień wyścigi. I ja będę w nim uczestniczył. Jestem typowany jako jeden z najlepszych zawodników. Presja jest ogromna. Wystarczy popełnić jeden błąd, a już przegrałeś. Dlatego jestem zdania że trzeba dawać wszystko na jedną szalę. Dziękuje oczywiście Prezesowi Alfredowi, za danie mi tej szansy. Nie mogę go zawieść. Moja babcia pochodzenia Kugarskiego mówiła ,,Nie dolewaj oliwy do ognia. Lepiej wrzuć tam granat". Tak też zrobię. Będę tym granatem, którym się nie spodziewasz na drodze. A teraz czas zrobić wymagający trening.
-Vasyl Jugowic: Zostałem wybrany jako drugi kierowca w zespole Verdeńskiej Ekipy Samochodowej. Mój ojciec był kowalem i uczył mnie wtedy, że trzeba być żelaznym. Że jesteś chłopem, a nie babą. Żeby nieść sztandar Volkianu na całą Winkulię. Dlatego nie jestem tylko jakimś kierowcą, co ci się zdaje. Sama wola Imperatora Palpatajna wskazała mi taką drogę. Jeszcze nie raz zapachnie na tych wyścigach Volkiańskim Komunizmem. A do ciebie Kevin McParley też mam wiadomość. Emerytura się zbliża szybciej niż myślisz. Ugniesz się pod kolanami tego, co jest kierowcą bogłosławionym przez samego Imperatora Palpatajna. Także teraz idę na trening, a za tydzień będziesz widział tył mojego samochodu.
A oto jak wyglądają statystyki po wymagającym treningu:
Roberto Ramirez
-Kierowca(średnia): 8,5
-Wyprzedzanie: 5+0,5=5,5
-Zakręty: 11
-Hamowanie: 6+0,5=6,5
-Kondycja: 10,5+0,5=11
-Ulubiona Pogoda: Deszczowo(+0,5 pkt do zakrętów i +0,5 pkt
do hamowania podczas deszczu)
-Region: Nowa Winkulia
-Klub: Verdeńska Ekipa Samochodowa(+8.000$ premii za wygrany wyścig)
Vasyl Jugovic
-Kierowca(średnia): 4
-Wyprzedzanie: 3,5+1=4,5
-Zakręty: 4+0,5=4,5
-Hamowanie: 3
-Kondycja: 3,5
-Ulubiona Pogoda: Ulewa(+1 do zakrętów podczas ulewy)
-Region: Volkian
-Klub: Verdeńska Ekipa Samochodowa
-Roberto Ramirez: Tak. Stoję przed tym torem w Vihres, w którym odbędą się za tydzień wyścigi. I ja będę w nim uczestniczył. Jestem typowany jako jeden z najlepszych zawodników. Presja jest ogromna. Wystarczy popełnić jeden błąd, a już przegrałeś. Dlatego jestem zdania że trzeba dawać wszystko na jedną szalę. Dziękuje oczywiście Prezesowi Alfredowi, za danie mi tej szansy. Nie mogę go zawieść. Moja babcia pochodzenia Kugarskiego mówiła ,,Nie dolewaj oliwy do ognia. Lepiej wrzuć tam granat". Tak też zrobię. Będę tym granatem, którym się nie spodziewasz na drodze. A teraz czas zrobić wymagający trening.
-Vasyl Jugowic: Zostałem wybrany jako drugi kierowca w zespole Verdeńskiej Ekipy Samochodowej. Mój ojciec był kowalem i uczył mnie wtedy, że trzeba być żelaznym. Że jesteś chłopem, a nie babą. Żeby nieść sztandar Volkianu na całą Winkulię. Dlatego nie jestem tylko jakimś kierowcą, co ci się zdaje. Sama wola Imperatora Palpatajna wskazała mi taką drogę. Jeszcze nie raz zapachnie na tych wyścigach Volkiańskim Komunizmem. A do ciebie Kevin McParley też mam wiadomość. Emerytura się zbliża szybciej niż myślisz. Ugniesz się pod kolanami tego, co jest kierowcą bogłosławionym przez samego Imperatora Palpatajna. Także teraz idę na trening, a za tydzień będziesz widział tył mojego samochodu.
A oto jak wyglądają statystyki po wymagającym treningu:
Roberto Ramirez
-Kierowca(średnia): 8,5
-Wyprzedzanie: 5+0,5=5,5
-Zakręty: 11
-Hamowanie: 6+0,5=6,5
-Kondycja: 10,5+0,5=11
-Ulubiona Pogoda: Deszczowo(+0,5 pkt do zakrętów i +0,5 pkt
do hamowania podczas deszczu)
-Region: Nowa Winkulia
-Klub: Verdeńska Ekipa Samochodowa(+8.000$ premii za wygrany wyścig)
Vasyl Jugovic
-Kierowca(średnia): 4
-Wyprzedzanie: 3,5+1=4,5
-Zakręty: 4+0,5=4,5
-Hamowanie: 3
-Kondycja: 3,5
-Ulubiona Pogoda: Ulewa(+1 do zakrętów podczas ulewy)
-Region: Volkian
-Klub: Verdeńska Ekipa Samochodowa

![[Obrazek: 99633905753129041.png]](https://kustosz.stempel.org.pl/1171/99633905753129041.png)
![[Obrazek: 99633905753129042.png]](https://kustosz.stempel.org.pl/1171/99633905753129042.png)