19 Mar 2021, 00:47:54
Tak w ogóle to gdzie swoje terytorium ma państwo imperium brodryjskiego?
Winewianin <3
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak

|
Nowa Brodria
|
|
19 Mar 2021, 00:47:54
Tak w ogóle to gdzie swoje terytorium ma państwo imperium brodryjskiego?
Winewianin <3
Westlandczyk (-) Aleksander Novak
19 Mar 2021, 13:04:50
Szanowny Panie Aleksandrze, dziękuję za pytania. 1. ''Na jakiej podstawie prawnej i faktycznej uważacie się za prawdziwą Brodrię?'' Podstawa prawna naszych praw leży w Traktacie Rotryjskim z 2017 roku: http://forum.rotria.pl/showthread.php?ti...ht=Brodrii w wyniku, którego doszło do podziału ówczesnego Carstwa na dwie części, z których pod moim władaniem pozostała Brodria Południowa. Po upadku monarchii na Północy i zrzeknięcia się tytułu monarszego przez tamtejszego cara, tytuł i prawa powróciły do mnie. Po ostatniej reaktywacji ''Federacji Brodryjskiej'' pod kuratelą Swarzewskiego i Grenina zamierzałam zrzec się swych nadal obowiązujących praw i tytułów, jednak obserwując wypadki związane z szukaniem nowych pretendentów do tronu i wzajemnymi walkami, wstrzymałam się z tym, co z perspektywy czasu okazało się być słusznym krokiem. Prymat Domu Dostojewskich był zresztą respektowany, podobnie też same władze republikańskie uznawały moje tytuły, których zresztą używam niezmiennie od pierwszej koronacji 7 grudnia 2014 roku. W chwili kompletnego upadku przed paroma miesiącami republikańskiego państwa Swarzewskiego, wraz z nowym małżonkiem Piotrem postanowiłam w pełni odbudować brodryjską monarchię, korzystając z nieistnienia republikańskiej państwowości brodryjskiej. Pomoc w odbudowie struktur państwa zyskaliśmy w Państwie Kościelnym, które użycza nam swego Forum na działalność Imperium Brodryjskiego, a Patriarcha Piotr dokonał naszej koronacji (w moim przypadku rekoronacji). Dopiero po tych faktach dokonanych, pan Swarzewski zdecydował się nagle powrócić i zamiast szukać porozumienia z nami, ogłosił, że rzekomo z braku działań Brodryjczyków, on musi odtworzyć państwo w formie republikańskiej, przy czym nadał sobie uprawnienia absolutystyczne na okres 6 miesięcy. Dialog na jego forum nie był możliwy, ponieważ my wraz ze wszystkimi naszymi zwolennikami otrzymaliśmy permanentnego bana bez żadnego wyroku sądu, na zasadzie ''widzimisie'' Swarzewskiego. Dodam, że państwo Swarzewskiego i Grenina naraża się na śmieszność, gdyż działają tam klony - mamy niemal pewność co do dwówch z nich (no cóż, prezydent Grenin-Grutin to znany klonotwórca). 2. Tak w ogóle to gdzie swoje terytorium ma państwo imperium brodryjskiego? Obecnie jeszcze na Nordacie, lecz trwają jego przenosiny na Vaarland.
19 Mar 2021, 13:26:41
Cytat:Obecnie jeszcze na Nordacie, lecz trwają jego przenosiny na Vaarland. Ale na stałe, czy jak Federacja padnie wrócicie?
02 Kwi 2021, 21:12:45
W innych kwestiach nie zamierzam się wypowiadać, bo każdy może sam ocenić, czy uważa jakieś prawa sprzed iluś lat za ważniejsze od woli ludu. Brodria była odradzana na przestrzeni lat tyle razy, miała tylu carów i prezydentów, że jakiś legitymizm jest - w mojej opinii - bezzasadny. Chciałbym odnieść się tylko do jednego kłamliwego oskarżenia, mianowicie do zarzutu kloningu. Nie ma na to żadnych dowodów. Chciałem te zarzuty zweryfikować, konsultowałem się z profesjonalnym informatykiem. Adresy IP "podejrzanych" się nie powtarzają. Nie przesądza to sprawy, IP można zmieniać. Ale nie ma żadnego pewnego sposobu na weryfikację. Na tej zasadzie można oskarżyć wszystkich, których nie mamy w znajomych na fejsie. Ja np. realnych danych Dostojewskiej nie znam, ale czy to oznacza, że jest czyimś klonem? Jeśli jakiś bezstronny informatyk będzie chciał pomóc zweryfikować oskarżenia, umożliwię mu to. Z resztą Pawłow miał dostęp do panelu już w czasie działania tych rzekomych "klonów" i jakoś żadnych dowodów nie znalazł. Podsumowując, oskarżenia o kloning to tylko propaganda, w żaden sposób nie oparta na faktach. |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |