09 Paż 2020, 13:50:40
Korzystając z możliwości jaką nadaję mi konstytucja, zrzekam się stanowiska Prezydenta Związkowego, wszelkich praw z nim związanych oraz obywatelstwa Związku Winkulijskiego. Powodzenia.

|
Zrzeknięcie się urzędu
|
|
09 Paż 2020, 13:50:40
Korzystając z możliwości jaką nadaję mi konstytucja, zrzekam się stanowiska Prezydenta Związkowego, wszelkich praw z nim związanych oraz obywatelstwa Związku Winkulijskiego. Powodzenia.
09 Paż 2020, 16:09:56
Weź się nie wygłupiaj i nie niszcz tego kraju, bo chcę mieć gdzie zrzędzić na emeryturze. Jesteś tu nam wszystkim potrzebny.
09 Paż 2020, 21:38:27
Kardacz, proszę cię nawet już nie jako obywatel ZW, ale osoba którą mimo wszystko polubiłem i szanuję przez ostatnie dwa lata. Rozumiem, że ostatnie dni były dla ciebie ciężkie i szanuję twoją decyzję, ale uprzejmie proszę cię, przemyśl swoją dymisję jeszcze raz. Nie wiem czym uzasadniasz swoją dymisję, ale jako obywatel wniosłeś naprawdę olbrzymi wkład w rozwój tego kraju. Czy warto to wszystko skreślać tak poprostu? Z przyczyn jakiś błahych kłótni na brukwi (może niesłusznie, ale tak podejrzewam że mogło to mieć jakiś wpływ).
![]()
09 Paż 2020, 22:01:20
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09 Paż 2020, 22:03:40 przez Artur Kardacz.)
Nawet gdybym chciał wrócić to i tak nie miałoby to sensu. Wątpię czy jest ktoś w stanie poprowadzić ten model państwa. Z różnych powodów: braku czasu, bo ta wizja nie podoba się itp. Sam urzędu się zrzekłem i nie mogę od tak do tego wrócić. Z kolei działać w państwie gdzie po raz enty władza pogrążona jest w marazmie też nie ma sensu. Była to decyzja impulsywna, być może z dłuższej perspektywy błędna i nie mam zamiaru tego ukrywać.
09 Paż 2020, 22:09:27
Model państwa wcale nie jest zły, poza paroma niedociągnięciami i nawet służy naszej obecnej sytuacji demograficznej. Marazm władzy zawsze będzie mniej lub bardziej doskwierał, każdej mikronacji, cóż to jest poniekąd znak naszych czasów, jednak do zakończenia historii ZW jeszcze trochę brakuje. W każdym razie, mam nadzieję że jednak nie zrezygnujesz w zupełności z działania w ZW — a tymczasem odpoczywaj, więc że zawsze masz do czego wracać, choć bez ciebie może być ciężko. Z poważaniem (-) Erik ![]()
10 Paż 2020, 00:22:42
mikronacje sie pierdolą widzem
Winewianin <3
Westlandczyk (-) Aleksander Novak |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |