30 Sty 2020, 19:51:38
No to szykują się nam 3 nowe konstytucje niedługo

|
Pomysł na reforme samorządową i lenną
|
|
30 Sty 2020, 21:28:13
W każdym razie: być może zbytnio się rozpędziłem, ale postanowiłem poprzydzielać działy lenn do konkretnych dystryktów i tak: Dział Hohenburgii Południowej
Hohenburgia Północna
Kanugard
Ughtu-Saracenna
Terytoria zależne
30 Sty 2020, 21:40:51
Przywódcą dystryktu byłaby osoba z najbardziej "rozwiniętym" lennem, czy wybierana by była w demokratyczny sposób?
30 Sty 2020, 21:45:56
W tym momencie, w teorii, Gubernatora dystryktów wybiera Rada ludowa, składająca się z włascieli lenn na obszarze danego dystryktu (własciele miast prywatnych, nieobywatele Egvallandu nie wchodzą w jej skład), lub w momencie gdy jest tylko jeden lennik, to on zostaje nim z automatu, w pozostałych przypadkach władzę nad dystryktem pelni Prezydent. Obecnie chciałbym aby Prezydent nominował Gubernatorów, najlepiej za porozumieniem z mieszkańcami dystryktów, uważam że będzie to na ten moment najlepsze i najmniej kłopotliwe rozwiązanie.
02 Lut 2020, 00:01:18
W Izbie Poselskiej zaproponowałem poprawke do ustawy o podziale Administracyjnym Winkulijskiej Republiki Egvallandu, która da możliwość Prezydentowi powoływania gubernatorów dystryktów. Zatem teraz pytanie do naszych drogich właścicieli miast i lenników: kto zamierza/chciałby zostać gubernatorem jakiegoś dystryktu i się nim zaopiekować o ile ustawa wejdzie w życie, ale z tym akurat raczej nie powinno być problemów. Pytam wszystkich niezależnie od tego czy są obywatelami Egvallandu czy też nie.
02 Lut 2020, 00:17:46
Ja mogę objąć dystrykt kanugradzki. Nie ma tam innego lennika, więc nie widzę przeszkód z mianowaniem.
02 Lut 2020, 21:45:14
Erik Otton von Hohenburg napisał(a):Można jeszcze rozważyć połączenie Hohenburgii Północnej z Hohenburgią Południową aby otrzymać jeden dystrykt. Hohenburgie można złączyć tylko pod berłem Króla Netopi Szczerze to nie chciało mi się tego czytać, jak wszystkiego ostatnimy czas więc proszę nie mieć za złe. Myślę że nic w tej sprawie nie mam do dodania, pomysłodawca zadbał o wszystko, ze swojej strony nie zgłaszam się na urząd. Grzecznie będę kisł i nic nie robił Pozdrawiam serdecznie
03 Lut 2020, 14:04:10
Cóż pozostaje mi tylko uszanować waszą decyzję i mieć nadzieję na szybki powrót. Przy okazji wpadłem jeszcze na pomysł wprowadzenia Krajowego Zarządu Celnego, którego urzędy istniałby we wszystkich legalnych portach i przejściach granicznych i który pobierałby opłaty od sprzedaży wywożonych i wywożonych towarów, orzy czym przemyt byłby zabroniony i surowo karany, zaś istnienie (a raczej dzialność) portu musiałaby zostać zatwierdzona przez rząd. W ten oto sposób:
Zaproponowałem jeszcze Prezydentowi, żeby zamiast składania wniosków o nadanie lenna czy sprzedaż miast, odrazu był składany hołd lenny Prezydentowi, będzie to dużo lepsze rozwiązanie, gdyż będzie generować wiekszą, i lepszą aktywność, gdyż będzie ona oparta o fabułę i narracje. Natomiast opłaty za utrzymanie gwardii lennych, które proponowałem na zjedzie ZLW w Winewie, może zostać w każdej chwili wprowadzone — projekt rozporządzenia, to wprowadzającego, czeka tylko na podpis. |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |