25 Gru 2019, 20:20:25
FBC nie działa, może jest to związane z jego remontem. Nie wiem ale jak mam zapłacić?
Winewianin <3
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak

|
Program osadniczy i pozostałe kwestie
|
|
25 Gru 2019, 20:20:25
FBC nie działa, może jest to związane z jego remontem. Nie wiem ale jak mam zapłacić?
Winewianin <3
Westlandczyk (-) Aleksander Novak
25 Gru 2019, 20:46:39
Faktycznie, mój błąd, przepraszam a zatem w takim razie: @AleksanderNovak @"Eustachy Playstation" @"Joahim-von-R" możecie już zakładać osady, a pieniądze możecie przelać do połowy lutego — to chyba będzie najbardziej sprawiedliwe rozwiązanie, w razie niewpłacenia 10 000 renów na konto Egvallandu w tym terminie, władza nad osadą/miastem zostanie wam odebrana do czasu aż wspomniana kwota zostanie wpłacona. ![]()
25 Gru 2019, 22:13:14
Skąd ja wytrzasne 10000 Renów? Nikt nie wspiera mojego turnieju i wgl, nie mam ani 1 rena :/
25 Gru 2019, 23:38:34
Eustachy Playstation napisał(a):Skąd ja wytrzasne 10000 Renów? Nikt nie wspiera mojego turnieju i wgl, nie mam ani 1 rena :/ Obiecuję, że jeżeli zostanę Prezydentem, to turniej otrzyma od mojego rządu dotacje. Na razie mogę jedynie zaoferować prywatne wsparcie finansowe, ale FBC coś nam nie pyka. ![]() Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.
25 Gru 2019, 23:57:53
Cóż wszakże dzięki mnie mamy fundusz Kultury, zatem za wydarzenie organizowane przez was możecie otrzymać dobrych kilkadziesiąt tysięcy renów, tak tylko mówię... A wracając do głównego tematu, (bo jak widać zaczynamy z niego powoli zbaczać) to chciałbym podsumować dotychczasowe działania (ku mojemu pozytywnemu zaskoczeniu projekt osadniczy cieszy się dość sporym zainteresowaniem) i przedstawić mój pomysł na ustrój polityczny dla wyspy. Ogólnie rzecz biorąc, to życzyłbym sobie aby miasta i osady na wyspie powstawały "od początku" — zbieranie osadników, budowanie domów, wznoszenie najpierw niewielkich a potem coraz większych osad itp. Uważam, że taka narracja byłaby o wiele bardziej ciekawa i zgodna z duchem "Programu Osadniczego". Myślałem nad tym aby władze stanowiącą na wyspie sprawował Landsting (nazwa adekwatna do klimatu wyspy), składający się z posiadaczy osad i miast, ilość głosów w Landstingu zależna byłaby od ilości posiadanych miast. Aby jednak uniknąć wyścigu szczurów i innych niepożądanych sytuacji, wprowadzone zostałby pewne cenzusy np. założenie kolejnego miasta wymagałoby większego wkładu finansowego na rzecz wyspy, czyli zakupu kolejnych ziem po wyższej cenie i wniesienie opłaty za nadanie osadzie statusu miasta bądź też rejestracja osady. Dałoby to Lotaryngii i WRE dość znaczny zysk, który można byłoby wykorzystać na dalszy rozwój. Odnośnie władzy wykonawczej czy też statusu terytorium, to już zostawiam wam. Poza tym rozmawiałem z Prezesem EZS Arturem Kardaczrm, aby zorganizować tutaj jakieś zawody w skokach narciarskich. Takie wydarzenie napewno wypromowałoby wyspę i mógłby sprawić iż stanie się zimową stolicą Egvallandu. Mam też mały pomysł na narracje gospodarczą i transportową ale o szczegółach dowiecie się wkrótce
![]()
26 Gru 2019, 01:43:30
(25 Gru 2019, 19:50:59)Eustachy Playstation napisał(a): Panie ja jestem biedny, praktycznie bez pieniędzy, a pan proponuje płacić 10.000 renów za ziemię w której można robić narracje? Panie drogo, bardzo drogo. W ZSRM to takie ziemie dajemy za darmo :kek: Kaspar Waksman-Dëter
I Prezydent IV Republiki Muratyki "Cudowne, piękne i "oczojebne"..." - Ronon Dex o nowym forum IV Republiki ![]()
26 Gru 2019, 15:20:38
W ZSRM ziemię to doboro wspólne wszystkich obywateli. Domy rodzinne istnieją dlatego, że reszta społeczeństwa daje reszcie społeczeństwa altruistyczne zezwolenie na budowę domów i innych budowli, jeśli suma szczęścia po wybudowaniu takiego budynku przewyższy sumę cierpienia.
To tylko Szarak
26 Gru 2019, 15:28:41
Wy to tam macie socjalizm dla was to nawet własny majątek jest wspólny :kek:
Winewianin <3
Westlandczyk (-) Aleksander Novak
26 Gru 2019, 15:29:21
Dziękuję za zainteresowanie tym wątkiem, jest to naprawdę bardzo budujące i miłe dla mnie osobiście, jednak prosiłbym o skupienie się na temacie Lotaryngii Północnej, a nie na wychwalaniu naszego szanownego sąsiada od strony zachodu...
![]() |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |