12 Lut 2020, 17:07:54
Niektórzy nigdy się nie nauczą chyba jak działają mikronacje. Na szczęście, jak wyżej, RPN i państwa członkowskie położą kres czemuś takiemu.

|
Nowe państwa
|
|
12 Lut 2020, 17:07:54
Niektórzy nigdy się nie nauczą chyba jak działają mikronacje. Na szczęście, jak wyżej, RPN i państwa członkowskie położą kres czemuś takiemu.
20 Lut 2020, 18:26:51
I tak oto powstaje kolejne państewko, które ulokowało się na północy Nordaty tuż przy granicy z Suderlandem. Jest to kolejny przykład tego, że RPN powinno w końcu ustosunkować się jakkolwiek do takich tworów i lokowania się państw na naszym kontynencie. Powinniśmy iść za przykładem Rady Vaarlandu i Orientyki gdzie bez zgody Rady nowy kraj ulokować się nie może. Taką samą "taktykę" musimy zastosować w Radzie Państw Nordaty jeśli nie chcemy kolejnego wysypu bezsensownych i jednotygodniowych yoyonacji, jakiej idealnym przykładem jest ten twór o nazwie Kaganat Warnarski.
Kaspar Waksman-Dëter
I Prezydent IV Republiki Muratyki "Cudowne, piękne i "oczojebne"..." - Ronon Dex o nowym forum IV Republiki ![]()
20 Lut 2020, 18:42:29
Będę z wami szczery — krew zalewa mnie gdy widzę, ludzi którzy znaleźli sobie rozrywkę w nękaniu yoyonacji, do których każdy powinien mieć stosunek w najgorszym razie obojętny. Naprawdę jaką krzywdę ten kraj nam może wyrządzić? Czy naprawdę cały mikroświat ma wyrywać sobie włosy z głowy bo ktoś stworzył sobie mikropaństewko? Jak dla mnie taka polityka to powrót do czasów UTN, i wiecznego ziania pogardą przez którą koniec końców ten kraj (słusznie) się rozpadł.
20 Lut 2020, 18:49:18
Mnie zaś krew zalewa kiedy głowa kraju w którym jestem obywatelem zlewa totalnie brak respektowania podstawowych praw mikronacyjnych. Krzywdę? Żadną. Żadnej krzywdy nam nie zrobi, ale wchodzi do naszego wspólnego domu bez pukania ani wycierania butów. Takiej kultury chcemy? Zaraz obejrzymy się za siebie i ujrzymy tonę takich tworów które padają po tygodniu albo miesiącu. Tego chcemy? Bo Pan prezydent chyba tak.
Kaspar Waksman-Dëter
I Prezydent IV Republiki Muratyki "Cudowne, piękne i "oczojebne"..." - Ronon Dex o nowym forum IV Republiki ![]()
20 Lut 2020, 19:55:45
Nigdy nie obiecywałem, że wszystkich zadowolę a przynajmniej sobie nie przypominam — porostu uważam, że z powstającymi nowymi państwami nic nie zrobimy i trzeba się z tym pogodzić, bo co to komu przeszkadza? Oczywiście rozumiem, że chcemy aby Nordata nie kojarzyła głównie z yoyonacjami, i że też nie chcemy aby tego typu państwa determinowały naszą politykę zewnętrzną, ale nie musimy wykrzykiwać w niebogłosy i skarżyć się, że komuś zachciało się tworzyć państwo na Nordacie "bez naszej zgody", jeżeli już komuś koniecznie obecność tego tworu powinna nie pokoić, to przede wszystkim Suderlandczyków i Magnifikat, które mają największy wpływ na politykę w tym zakątku Nordaty. Jeżeli mamy podejmować jakieś sensowne działania przecieków temu państwu i jego twórcom, to tylko w porozumieniu z ww. państwami, a nie dla tego że Pan Waksman ma takie widzimisię.Możecie się ze mną nie zgadzać, ale ten wątek nie jest dobrym miejscem do tego aby narzucać całemu kontynentowi jaką politykę powinien prowadzić względem nowych państw. I tak przy okazji przepraszam was, że jestem takim złym Prezydentem co skupia się przede wszystkim na sprawach wewnętrznych i ustrojowych, a nie na gnojeniu kogoś bo spełnił swoje marzenie o stworzeniu własnego państwa jakieby ono nie było i które nam bezpośrednio nie zagraża. Polityka FN powinna się koncentrować na rozwoju relacji z kilkoma państwami na Nordacie, do jej prowadzenia trzeba mieć do tego wszystkiego dystans, czego Panu ewidentnie brakuje i co zauważyłem jak byłem jeszcze Ministrem Spraw Zagranicznych w pańskim rządzie.
20 Lut 2020, 20:47:55
Waksman napisał(a):I tak oto powstaje kolejne państewko, które ulokowało się na północy Nordaty tuż przy granicy z Suderlandem. Jest to kolejny przykład tego, że RPN powinno w końcu ustosunkować się jakkolwiek do takich tworów i lokowania się państw na naszym kontynencie. Powinniśmy iść za przykładem Rady Vaarlandu i Orientyki gdzie bez zgody Rady nowy kraj ulokować się nie może. Taką samą "taktykę" musimy zastosować w Radzie Państw Nordaty jeśli nie chcemy kolejnego wysypu bezsensownych i jednotygodniowych yoyonacji, jakiej idealnym przykładem jest ten twór o nazwie Kaganat Warnarski. Ale jak ZPViW ulokowało sie na Nordacie to jakoś pretensji nie było. Mało tego nawet są teraz w waszej prowincji. To co jedno fee a drugie cacy? Dodatkowo Szanowny ma o sobie duże mniemanie skoro twierdzi że cała Nordata to jego dom i może decydować kto może wejść a kto nie. Zabawne
21 Lut 2020, 00:01:24
Nie ma czegoś takiego jak prawa mikronacyjne panie Waksman, bo kto ma je ustalać. Pan? Równie dobrze mógłby to by robić obywatel Novak, albo Robert Czekański siedząc na swoim sra... znaczy tronie w Toru... Grodzisku. Pan swym zachowaniem pokazuję pogardę dla innych, tylko dlatego że ktoś postanowił utworzyć mikronację, tym samym zapominając przecież że na UTN, czy też FN też wylewały się wiadra pomyj z krajów starego Mikroświata, i te państwa też były określane yoyosami. Jakieś uregulowanie, tworzenie zasad,po to aby trzymać w ryzach całe kontynenty i wybierać kto może, a kto nie może tworzyć państw, to jest zwyczajna gangsterka dyplomatyczna. Próbowano coś takiego wprowadzić za pomocą jakiś eksperymentów w stylu OPM, czy różnych kart międzynarodowych, ale skończyło się to ostatecznie niepowodzeniem. Albowiem, panie Waksman, mikroświat narodził się, istnieje, i być może - jak Bóg da - będzie istniał dzięki wolności w tworzeniu. Chce Pan uregulować wszystko co możliwe i wprowadzić jak największy realizm do mikronacji, tylko że tak się nie da! Poza tym, chyba bardziej produktywne będzie zajęcie się czymś innym a nie - jak to Pan raczył powiedzieć - yoyonacjami, określeniem które stało się symbolem swoistego apartheidu dyplomatycznego, który pojawia się u mikronacyjnych dyplo-mięśniaków. PS: Zgadzam się z Panem Kardaczem, że chyba nie do końca ma Pan takie same zdanie w tej kwestii, szczególnie gdy Waksmanlandia może uzyskać dodatkowe terytorium
21 Lut 2020, 01:19:58
No tak - pierw Pan Waksman był wrogiem ZPVIW a teraz jakimś dziwnym trafem ZP jest w ZSRM. To łatwy przykład że Pan Waksman gardzi obywatelami ZPViW oraz manipuluje nimi. Ja tam nie wiem jakim bożym cudem przekonał Pan Waksman Pana Augusta do podpisania tego nie korzystnego traktatu dla ZP.
Winewianin <3
Westlandczyk (-) Aleksander Novak
21 Lut 2020, 01:26:37
Mateusz Żmigrodzki napisał(a):szczególnie gdy Waksmanlandia może uzyskać dodatkowe terytoriumProszę zaprzestać używania tego pogardliwego określenia na ZSRM. AleksanderNovak napisał(a):No tak - pierw Pan Waksman był wrogiem ZPVIW a teraz jakimś dziwnym trafem ZP jest w ZSRM. To łatwy przykład że Pan Waksman gardzi obywatelami ZPViW oraz manipuluje nimi. Ja tam nie wiem jakim bożym cudem przekonał Pan Waksman Pana Augusta do podpisania tego nie korzystnego traktatu dla ZP.Nie byłem wrogiem ZPViW tylko wrogiem sposobu w jaki się tu znaleźliście. Nie przetrwalibyście tutaj jako prowincja, nie było na to szans. Głównie ze względu na zerowe poparcie i zerowy respekt wśród obywateli. Wraz z Nadtowarzyszem Sparasanem przegadaliśmy sprawę i jednogłośnie stwierdziliśmy, że takie wyjście będzie najlepsze. Sam się Pan jeszcze do tego przekona. Niby był Pan takim orędownikiem, że ZPViW dobre i ma potencjał, to dlaczego jak nie udało się Panu spełnić Waszego planu ucieka Pan ze swojej ojczyzny, zamiast, pomimo trudności i niezgodności politycznej, dalej ją rozwijać? Ja rozwoju tych terenów nie hamuję, broń Boże. Pan nie chciał nawet przysiąść i porozmawiać tylko woleliście zwyzywać. Kaspar Waksman-Dëter
21 Lut 2020, 01:38:37
Nie walczyłem o takie ZPViW te 3 miesiące... Te wszystkie argumenty, że opinia ZP w FN będzie lepsza to jakaś fanaberia. Naprawdę myśli Pan że tym sposobem będziemy mieli dobrą opinię? Nawet jeśli to co z tego? Wygraliśmy referendum. Zagłosowało przeciw wyrzuceniu aż 7 ludzi! Nie potrzeba nam narzucania obyczajów z ZSRM.
Winewianin <3
Westlandczyk (-) Aleksander Novak |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |