• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Koncepcje ustrojowe
Nie, ZP to konfederacja. I to źle.
 [Obrazek: 101005704499826635.png]
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.
Nie. ZP jest państwem federalnym. Mamy konstytucję która stoi ponad prawem prowincji. Mamy władzę centralną. Myli Pan pojęcia.
Winewianin <3 
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
W każdym razie, powinniśmy dążyć do integracji. Takie moje stanowisko i zadecydujemy w parlamencie.
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.
Nie będzie rozwiązywania SRW. To mój kraj.
Winewianin <3 
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Nikt nic nie mówił o rozwiązywaniu Westlandu.........
Integracja to łączenie części w całość. Voxland i Westland to dwie zupełnie inne kultury i w ogóle systemy. Nie wiem czemu ci z Voxlandu chcą się centralizować (może dlatego że ich założyciel jest dość znanym kosmopolitą) ale SRW ma roczną tradycje i historię. Własną armię itd. I chcę to zachować po prostu. Nikomu krzywdy nie robię chyba.
Winewianin <3 
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Ale ty wiesz, że centralizacja nie sprawi, że tradycja i historia się usuwa?
Ale i tak chce autonomii dla SRW, bo jest mi potrzebna.
Winewianin <3 
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Prawo stanowe najniższe w hierarchii praw ZP i własne wojsko nie wystarczy?
W zupełności wystarcza mi obecna autonomia. Własna polityka wewnętrzna i armia. Nie żeby coś ale uważam że władze prowincjonalne potrafią najlepiej zadbać o swoją prowincje.
Winewianin <3 
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości