03 Lis 2020, 14:42:16
W Leockim Instytucie Statystyk Międzynarodowych mogą już państwo podziwiać statystyki roczne.

|
Rankingi aktywności
|
|
03 Lis 2020, 14:42:16
W Leockim Instytucie Statystyk Międzynarodowych mogą już państwo podziwiać statystyki roczne.
09 Lis 2020, 21:21:54
(01 Lis 2020, 14:07:43)Erik Otton von Hohenburg napisał(a): Niestety problem demograficzny doskwierał nam od zawsze. Może mikroświat jest po prostu za mały na nowe mikronacje? Bez dużej grupy nie ma co myśleć o poważna zabawę w mikro. Szkoda że z czasów gdy byliśmy dużą siłą staliśmy się maluczkim państwem. Może warto zakopać dawne toporki i znowu bawić się w swoim gronie? Bo niestety nie ma co liczyć na świeżych mieszkańców. Jedynym lekarstwem jest przeprosić się z byłymi obywatelami.
09 Lis 2020, 22:01:28
W sensie odtworzyć Federację Nordacką? jeśli tak to na jakich zasadach, takich jak w 2018 czy innych?
![]()
09 Lis 2020, 22:41:32
Nie trzeba odtwarzać od razu Federacji, są jeszcze inne możliwe wyjścia. Ostatecznie można będzie połaczyć się na takich zasadach, jakie obecnie panują w Unii Państw Niepodległych.
10 Lis 2020, 01:28:12
Przemyślałem pomysł stworzenia czegoś na kształt Unii Państw i pomysł ten bardzo mi się podoba, silna wewnętrzna suwerenność państw i ochrona ich spuścizny, jest nie tylko pomysłem godnym rozważenia, ale wydaje mi się że nawet w pewnym sensie koniecznym, mam tylko obawę odnośnie tego czy nie pojawi się wewnątrz takiej unii tendencja do łączenia nieaktywnych prowincji z innymi na zasadzie takiej jak pożeniono Koribie z zamordystycznym ZKRM (taki scenariusz, to jak dla mnie jeden z największych koszmarów). Ale odstawiając moje lęki na bok, to uważam, że projekt ten ma prawo się udać i mógłby obiąć swym zasięgiem cały kontynent (ZKRM, nas, Brodrie i kilka innych państw, Bialenia raczej nie będzie zainteresowana z racji tego, że coś takiego już testowali i nie najszczęśliwiej się to dla nich skończyło, my mamy za to bardzo stabilne forum, ktore już gościło na swoim terenie wiele narodów i napewno znalazłoby się miejsca dla wielu innych, nawet jeśli wiązałoby się to z utratą uprzywilejowanej pozycji Winkulii, jednak jest to cena którą powinniśmy być w stanie ponieść, bądź co bądź pierwotnie nie należało ono do nas. W każdym razie wszystko rozbija się o zasoby ludzkie, jeśli znajdzie się powiedzmy 15-20 osób zainteresowanych działaniem w takim projekcie, to można byłoby powoli zacząć myśleć nad tym na poważnie.
![]()
16 Lis 2020, 19:16:23
Cytat:W każdym razie wszystko rozbija się o zasoby ludzkie, jeśli znajdzie się powiedzmy 15-20 osób zainteresowanych działaniem w takim projekcie, to można byłoby powoli zacząć myśleć nad tym na poważnie. Z całym szacunkiem, drogi Eriku, ale Ty chyba sam nie wierzysz w to co napisałeś. 15 osób? Tyle to FN nie miało obywateli w swojej szczytowej formie. Wybacz ale takie osiągi to nie u nas, nie w takim państwie.
16 Lis 2020, 19:33:28
To co pisałem i tak było fantazją drogi Arturze, zatem nie widzę problemu aby i w tym zakresie pofantazjować, ale fakt nieco przesadziłem, 10 w miarę aktywnych osób byłoby chyba racjonalnym postulatem, ale nie będę się kłócił.
17 Lis 2020, 00:08:03
Czy aż taka fantazja? Obecny mikroświat się zmienia i kto wie gdzie będziemy za kilka miesięcy? Być może plany nordackiej Unii nie są takie odległe? Nie ma coś się zbytnio "napinać" ale trzeba uważnie śledzić sytuację.
01 Gru 2020, 12:04:36
![]() Całkiem dobrze, udaje nam się jak widać od dłuższego czasu zachować mniej więcej stałą aktywność na poziomie ok. 300 postów, co daje nam na ten moment pozycje 10 na 15 możliwych (ledwie nieco ponad 2% wkładu w całość mikronacyjnej aktywności), z najbardziej istotnych zmian jakie zaszły w stosunku do poprzedniego miesiąca, to jak widać: nasz północny sąsiad Brodria, tuż za Bialenią i nieco dalej za KD
01 Gru 2020, 14:06:17
Myślę, że w Nowy Rok możemy wejść ze zdecydowanie lepszym wynikiem
![]()
Każdy Winkuliczyk ma te trzy cechy
Leocki kunszt, sarmacką elegencję i edelwajski splendor ~JKW Mateusz I |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |