*Udostępnia się za darmo dostęp do telekomunikacyjnego systemu satelitarnego wszystkim mieszkańcom Winkulii
*Szkoły i inne placówki edukacyjne dostają możliwość prowadzenia zajęć zdalnych oraz zbierania dotacji na sprzęt dla szkół
*Wprowadza się podatek od urządzeń elektronicznych oraz zwiększa się w niewielkim stopniu cenę prądu
Otwieram debatę nad powyższą dyrektywą. Potrwa ona standardowo 3 dni, tj. do dnia 9 maja 2022r. W trakcie debaty należy oddać również głosy. Debata oraz oddane głosy zostaną podsumowane po debacie, oddanie głosu po zakończeniu debaty, ale przed jej zamknięciem nie jest uchybieniem i taki głos również zostanie policzony jako oddany prawidłowo.
Każdy Winkuliczyk ma te trzy cechy
Leocki kunszt, sarmacką elegencję i edelwajski splendor
~JKW Mateusz I
Jestem za dostępem do wiedzy i nauki ale nie za dostępem do sieci zła jaką jest interent. Tylko w przypadku pełnej cenzury nie-państwowych stron poprę dyrektywę.
Po części mogę zgodzić się z Panem Ahmedem. Niestety internet jest pełen niewłaściwych treści i może to stanowić ogromny problem wśród młodzieży. Nie jestem jednak za wprowadzeniem ogólnej cenzury.
Monitorowanie treści może być jak najbardziej wskazane. Zwłaszcza źródeł z obvious fake newsami, mową nienawiści, szeroko pojętą propagandą i propagujących ustroje totalitarne.
Dokładnie tak jak mówisz! Trzeba monitorować treści z wrogich narodów z systemami totalitarnymi, gdzie nawet wyborów nie potrafią przeprowadzić uczciwie jak np. w sarmacji.