• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wieść z zagranicy
Piotr Jankowski pierwszym Królem Norweglandu Bornfostu.
(27 Cze 2022, 01:07:05)Joahim von Ribertrop napisał(a): Piotr Jankowski pierwszym Królem Norweglandu Bornfostu.

Nie, pierwszym był Jakub Wiśniowiecki.
(27 Cze 2022, 13:22:09)Bolesław domu Kirianóo napisał(a):
(27 Cze 2022, 01:07:05)Joahim von Ribertrop napisał(a): Piotr Jankowski pierwszym Królem Norweglandu Bornfostu.

Nie, pierwszym był Jakub Wiśniowiecki.

No właśnie nie jestem pewien, bo Konstytucja mówi, że Cesarz Norweglandu zostaje Księciem Norweglandu a nie Królem Bornfostu. Logika podpowiada mi zatem, że Kubę należy traktować raczej jako Regenta anieżeli Króla. Dla pewności - poszło zapytanie na privach Discordowych.

EDIT: Nawet od razu dostałem odpowiedź i reżim potwierdza - Piotr Jankowski jest pierwszym Królem Bornfostu.
Oryginalną mają nazwę, trzeba przyznać.
August van Hagsen de la Sparasan
Bornfost coś znaczy czy to takie tylko słowo a la skandynawskie?
Adam Aleksander II
Perzys iksis nāmorghūlilaros
Trzeba przyznać, że brzmi skandynawsko. Ale nie mam pojęcia co to słowo ma oznaczać. Może to "Norwegland" ale zapisany w ich języku?
 [Obrazek: 101005704499826635.png]
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.
https://forum.rotria.pl/showthread.php?tid=3068

[Obrazek: 99845060622811162_t.png]
[Obrazek: 99845060622811163_t.png]
Się trochę im chyba zagotowało pod czerepem od realowych upałów.
Adam Aleksander II
Perzys iksis nāmorghūlilaros
Dziś nie pierwszy kwietnia. Ale w sumie może nadrabiają.
August van Hagsen de la Sparasan
A poza tym sądzę, że Państwo Kościelne Rotria powinno zostać zniszczone.
 [Obrazek: 101005704499826635.png]
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości