10 Sie 2019, 18:44:45
Szanowni Państwo
Główny Bank Federacyjny miał być zastępstwem na czas powstawania Federacyjnego Banku Centralnego. Spodziewałem się, że GBF będzie nam służył przez blisko miesiąc bądź dwa. Jednakże nie doceniłem swoich możliwości. Oficjalnie działalność miał rozpocząć dokładnie 20 sierpnia - to oznacza, że dopiero za 10 dni.
Tymczasem już dzisiaj Federacyjny Bank Centralny jest gotowy. Wszystkie najważniejsze funkcje są już dostępne. Można wykonywać przelewów, możliwa jest rejestracja oraz logowanie. Ukazuje się użytkownikowi lista wszystkich użytkowników, razem z ich stanem konta. Powstał panel umożliwiający jednym kliknięciem pobranie podatku od wszystkich użytkowników.
Dlatego też mogę oświadczyć wszem i wobec, że dzisiaj oddaję do użytku wersję 0 Federacyjnego Banku Centralnego, który od teraz będzie oficjalnie bankiem Federacji Nordackiej. To za jego pomocą od teraz będą wykonywane przelewy, natomiast kolejne ulepszenia dotyczące funkcjonowania banku, jak również poprawki estetyczne będą dodawane w czasie funkcjonowania banku.
W związku z tym, wszystkie postanowienia dotyczące Głównego Banku Federacyjnego tracą moc. Nie będzie on już dłużej wspierany. Natomiast FBC przejmie jego rolę i w sposób w jaki środki miały zostać rozdysponowane w GBF - zostaną rozdysponowane w FBC. Wszyscy obywatele, którzy założą rachunek bankowy w FBC otrzymają kwotę wyliczoną powyżej, natomiast samorządy mogą dalej liczyć na wsparcie finansowe w wysokości miliona renów.
Stosowna decyzja w dziale rozporządzeń już niebawem
![[Obrazek: 99527777916551826.png]](https://kustosz.stempel.org.pl/1054/99527777916551826.png)
Każdy Winkuliczyk ma te trzy cechy
Leocki kunszt, sarmacką elegencję i edelwajski splendor
~JKW Mateusz I
Leocki kunszt, sarmacką elegencję i edelwajski splendor
~JKW Mateusz I