05 Lis 2019, 18:49:40
Panie Pośle Wells, przyznam Panu racje. Faktycznie o tym zapomniałem. Dodajmy więc stosowną poprawkę, która przyzwoli danemu posłowi na dopisanie się do listy mówców w czasie trwania debaty:
[nofficial]1. Zmienia się treść art. 8 na:
"Art. 8. Po odczytaniu porządku dziennego Marszałek Wielki otwiera zapisy na listę mówców, na którą może zapisać się każdy obecny poseł na Sali Plenarnej. Do listy mówców może zapisać się każdy poseł do momentu zakończenia debaty."
2. Zmienia się treść art. 9 na:
"Art. 9. Po zakończeniu wstępnych zapisów na listę mówców Marszałek Wielki rozpoczyna debatę nt. punktów wymienionych w porządku dziennym. Marszałek Wielki wywołuje posłów, którzy zapisali się na listę mówców aby zabrali głos. Debata trwa minimalnie 12h, a maksymalnie tydzień."[/nofficial]
Proszę Panów Posłów o zweryfikowanie poprawki, aczkolwiek wydaje mi się, że wszystko jest w porządku.
[nofficial]1. Zmienia się treść art. 8 na:
"Art. 8. Po odczytaniu porządku dziennego Marszałek Wielki otwiera zapisy na listę mówców, na którą może zapisać się każdy obecny poseł na Sali Plenarnej. Do listy mówców może zapisać się każdy poseł do momentu zakończenia debaty."
2. Zmienia się treść art. 9 na:
"Art. 9. Po zakończeniu wstępnych zapisów na listę mówców Marszałek Wielki rozpoczyna debatę nt. punktów wymienionych w porządku dziennym. Marszałek Wielki wywołuje posłów, którzy zapisali się na listę mówców aby zabrali głos. Debata trwa minimalnie 12h, a maksymalnie tydzień."[/nofficial]
Proszę Panów Posłów o zweryfikowanie poprawki, aczkolwiek wydaje mi się, że wszystko jest w porządku.
Kaspar Waksman-Dëter
I Prezydent IV Republiki Muratyki
"Cudowne, piękne i "oczojebne"..." - Ronon Dex o nowym forum IV Republiki
I Prezydent IV Republiki Muratyki
"Cudowne, piękne i "oczojebne"..." - Ronon Dex o nowym forum IV Republiki
![[Obrazek: Muratyka1.png.f758c16a92c6d62805829c53a67e5381.png]](https://forum.muratyka.ct8.pl/uploads/monthly_2021_11/Muratyka1.png.f758c16a92c6d62805829c53a67e5381.png)