30 Lis 2018, 12:50:01
Niestety, ale tym razem pan Kaspar Waksman ma rację. Zapytasz pewnie dlaczego? I bardzo słusznie i spieszę z wyjaśnieniem! Próby wprowadzenia u nas monarchii już były i żeby to tylko raz! Jednak zarówno Konsulat, jak i jakikolwiek rodzaj monarchii, jest bezsensowny. Sam zresztą uznałem że pomysł jest bezsensowny. Taki monarcha ma wiele pieniędzy, decyduje co z nimi zrobi, nie będzie rozwijał państwa i stanie w miejscu. Natomiast w przypadku demokracji można zrobić własną partię, pieniądze idą na rząd, ale muszą być przeznaczone na ważne cele! Też byłem konserwatystą, ale po długim czasie uznałem że nie tędy droga. Będziemy ryczeć monarchia i monarchia i królestwo, księstwo, carstwo i kościelstwo! Tymczasem demokracja nas nie ogranicza, ba nawet otwiera nowe możliwości! Oczywiście trzeba też nie przesadzać z otwartością, ale całkowicie zmniejszać innym prawa, to też jest bezsensowne. U nas to aktualnie najlepszy rodzaj rządów. Co do UTN było, minęło. Teraz mamy Federację Nordacką i myślę że ustroju nie musimy zmieniać. To moje zdanie.
Pisał:
Leszek Roskohard-Tracz
Pisał:
Leszek Roskohard-Tracz