19 Paż 2019, 21:47:50
Heniu Wespucci napisał(a):Tego już za wiele. Informuję Was Towarzyszu, że możecie obrażać naprawdę wszystko. W Volkianie panuje bowiem wolność słowa. Możecie krytykować co Wam się żywnie podoba. Możecie krytykować, że w autobusie jest tłoczno, a kierowca nie umie prowadzić, że rząd wali w chuja, że Wespucci to kanalia i nic nie robi, że JLD, jako I Sekretarz Komitetu Centralnego jedyne co robi, to pije tanią wódę, albo że Rosko nie umie w politykę i nie nadaje się do Politbiura. Może macie rację. Jednakże obrażanie obywateli, powtarzam obywateli volkiańskich, obrażanie Ludu Pracującego Miast i Wsi Volkianu to coś, na co nie mogę pozwolić. Dodatkowo, porównywanie komunistów i socjalistów do "czerwonych stworzeń tego typu" pokazuje, że wyrażacie się Towarzyszu z pogardą dla nich, bez jakiegokolwiek szacunku.Dobrze także odpowiem dlaczego tak bardzo nie lubię komunistów bo Pana uraziła moja opinia.
Ja nie oczekuję od Was, Towarzyszu wiele. Jednakże, szacunek należy się każdemu. Wy szerzycie tutaj nienawiść do klasy robotniczo-chłopskiej. Gdyby nie ona, jej poświęcenie, nieustanna walka o socjalistyczne ideały - nie byłoby Federacji Nordackiej w obecnym kształcie. Każdy Volkiańczyk jest podobnie jak Muratykanin, Koribijczyk, Egvallandczyk - obywatelem Federacji Nordackiej i przysługują mu takie same prawa, w tym jakikolwiek szacunek. Wy, obdzieracie volkiańskiego robotnika, chłopa, pracującego na roli, oraz volkiańską inteligencyje - poczucia własnej wartości, umniejszacie ich rolę we wspólnym budowaniu ojczyzny, jakim jest Federacja Nordacka.
Jeżeli Wam nie podoba się komunizm tak po prostu, bo nie podoba - to uważam że rozmowa jest skończona. Wolałbym jednak poznać merytoryczne powody, dla którego uważacie komunizm za zły, a nawet więcej, dlaczego komunizm w Volkianie powinien przestać istnieć?
1. Idea komunizmu jest bardzo utopijna.
2. Federacja Nordacka jest państwem demokratycznym a wy to komuniści czyli dyktatura nigdy nie było w waszym kraju wyborów czyli łamiecie cały czas konstytucje. EDIT Art. 2. Federacja Nordacka jest państwem demokratycznym.
3. Po prostu nie lubię idei komunizmu i nie podoba mi się że np. moja firma to wasza bo wszystko jest "wspólne".
[/hr]
Forum jest zamknięte?
[/hr]
jakiś błąd
Winewianin <3
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak