19 Paż 2019, 21:21:56
Heniu Wespucci napisał(a):[pap=volprez]Towarzyszki! Towarzysze!
Służby Socjalistycznej Republiki Volkianu, w szczególności aparat bezpieczeństwa państwowego są zaniepokojone nawoływaniami Szanownych, do obalenia legalnej władzy volkiańskiej, wybranej przez jej obywateli. Wszelkie próby zbrojnego przejęcia władzy skończą się natychmiastową odpowiedzią. Próba wpływania osób trzecich na sytuację wewnętrzną Volkianu jest czymś, co nie powinno mieć miejsca. Tym bardziej dziwi mnie to, że obaj panowie chcą być posłami do parlamentu, a jawnie deklarują działania przeciwko jednej z prowincji, przypomnę państwu - prowincji założycielskiej Federacji Nordackiej (obok Dalerii i Muratyki), która jako jedyna pozostała w Federacji w niezmienionej formie.
Przestrzegam, że każdy prowokator czy szaleniec, który odważy się podnieść rękę na władzę ludową, musi być pewny jednego - Władza Ludowa rękę tą mu odrąbie, w imię socjalizmu, w imię sojuszu robotniczo-chłopskiego, w imię jedności miast i wsi. W imię inteligencyi, robotników i chłopów volkiańskich, zamieszkujących tereny Socjalistycznej Republiki Volkianu, zrzeszonych w jedno państwo komunistyczne. Jeżeli Szanowni Panowie, nie zaprzestaną swoich działań, mogą być pewni, że Volkian nie zawaha się odpowiedzieć, w obronie swoich interesów, które w tym momencie są naruszane. Jedynie rząd socjalistyczny może zagwarantować Volkianowi dobrobyt, oraz wspólne poszanowanie. Mam nadzieję, że Panowie wezmą poważnie to ostrzeżenie.
bardzo przepraszam.Chciałem przez to powiedzieć iż krytykuje pański rząd i nie lubię komunistów, socjalistów i inne czerwone stworzenia tego typu.Nie wspominając że cała populacja to rząd EDIT masz nawet czerwony nick
Winewianin <3
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak