14 Sie 2019, 16:45:09
Prezydent Federacji Nordackiej
Szanowni państwo
Już za niecałe 2 tygodnie (dokładniej, to 13 dni z godzinami) zakończy się IV kadencja parlamentu. W związku z tym zadecydowałem o zarządzeniu wyborów parlamentarnych na dni 24-26 sierpnia, aby pierwsze posiedzenie Parlamentu V kadencji mogło się rozpocząć wraz z końcem obecnej kadencji. W związku z tym można składać w tym wątku kandydatury do wyborów parlamentarnych spośród których obywatele wybiorą skład kadencji V Parlamentu Federacji Nordackiej. W związku z gwałtownym przyrostem demograficznych zliczyłem, że mamy 17 osób z czynnym i 16 z biernym prawem wyborczym, włącznie z tymi, którzy prawo wyborcze nabędą wraz z głosowaniem. W związku z tym do parlamentu zostanie wybranych 4 posłów.
Termin zgłaszania kandydatur upłynie 20 sierpnia, w związku z czym zostaje jeszcze 4 dni na przeprowadzenie debaty, na którą szczerzę liczę i mam nadzieję, że media w naszym kraju zainteresują się tą sprawą.
W zgłoszeniu należy zamieścić swoje imię i nazwisko, prowincję w której się mieszka oraz stronnictwo z którego szeregów się startuje (można również startować jako bezpartyjny).
Natomiast niniejszy wątek jest miejscem WYŁĄCZNIE na składanie kandydatur oraz ogłoszenia związane z wyborami. W związku z tym wątek będzie moderowany.
![[Obrazek: 99527777916551826.png]](https://kustosz.stempel.org.pl/1054/99527777916551826.png)
Każdy Winkuliczyk ma te trzy cechy
Leocki kunszt, sarmacką elegencję i edelwajski splendor
~JKW Mateusz I
Leocki kunszt, sarmacką elegencję i edelwajski splendor
~JKW Mateusz I