07 Sie 2019, 10:53:35
(07 Sie 2019, 00:42:01)Leszek Roskohard napisał(a): Popieram JLD w tej sprawie.
Co do systemu pana Kardacza, jak już miałoby się to sprawdzać pod względem zarządzania forum, to ja proponuje tak:
Główny Admin=Prezydent
|
|
|
|
V
Administratorzy------->Moderatorzy
Główny administrator i prezydent wspólnie wybierają innych administratorów, co wtedy nie będzie powodował że na stanowisko admina będzie osoba niekompetentna. Jednak sam główny admin, nie powinien podlegać pod nikogo i nie powinien być zmieniany bo już mamy osobę kompetentną. Jednak co do zwykłych adminów, to z tym różnie bywa. Dlatego zarówno Główny Administrator jak i Prezydent będą po debatowaniu między sobą, wspólnie wybierali administratorów forum, a ci z kolei będą wybierać moderatorów działów.
Więc no są 2 opcje:
a)Ta co przedstawiłem wyżej
b)Bez zmian, czyli to co pisałem wcześniej ja oraz JLD.
W innym wypadku dojdzie do możliwości zagrożenia forum przez osobę niekompetentną.
Ale po cholerę ten prezydent ma wybierać administratorów? Ja nie wiem tak się uczepiliście jak nie parlament to prezydent. Administrację wybiera tylko i wyłącznie GŁÓWNY ADMINISTRATOR i bez żadnych fanaberi tutaj. Jak pisałem główny ma być podległy prezydentowi "symbolicznie" żeby nie dochodziło do sytuacji że administracja działa na szkodę państwa (taka możliwość zabezpieczenia się).