20 Lip 2019, 20:27:57
W imieniu Rządu Socjalistycznej Republiki Volkianu chciałbym zabrać głos. Obywatele Volkianu z niepokojem obserwują proces odłączania, a właściwie odrąbywania części dziedzictwa Federacji Nordackiej, w tym także Volkianu. Sukcesywne umniejszanie pozycji Państwa Daleriańskiego najpierw przez Kaspara Waksmana, powstrzymane przez Rząd Volkianu są kontynuowane przez parlament obecnej kadencji na czele z Marszałkiem Harlinem-Wespucci. Ten koncert hańby w Waszym wykonaniu pokazuje, że dobro innych prowincji dla Was, politykierów z centrali jest nic warte, podczas realizowania własnych celów.
Niniejsza ustawa pozbawia nas Dalerii, dawnej Rzeszy Książecej Learvén. To jest wielki cios w samoświadomość Volkiańczyków. A pozbawia nas w imię czego? W imię niepodległej Dalerii Arkadiusza Norberta von Wichet z Deliartów. Zainteresowany nie przedstawił Wysokiei Izbie żadnego planu na zagospodarowanie tych ziem, że faktycznie powstanie tam coś trwalszego od domku z kart. Chciałbym być niepoprawnym optymistom, jednak jestem realistom. Wyprzedajemy kraj po kolei. Nie wiem ile posłowie dostali za to, żeby głosować za. Boję się co dalej, może sprzedacie RZP? Wiem! Sprzedajcie forum.
Niniejsza ustawa pozbawia nas Dalerii, dawnej Rzeszy Książecej Learvén. To jest wielki cios w samoświadomość Volkiańczyków. A pozbawia nas w imię czego? W imię niepodległej Dalerii Arkadiusza Norberta von Wichet z Deliartów. Zainteresowany nie przedstawił Wysokiei Izbie żadnego planu na zagospodarowanie tych ziem, że faktycznie powstanie tam coś trwalszego od domku z kart. Chciałbym być niepoprawnym optymistom, jednak jestem realistom. Wyprzedajemy kraj po kolei. Nie wiem ile posłowie dostali za to, żeby głosować za. Boję się co dalej, może sprzedacie RZP? Wiem! Sprzedajcie forum.