02 Lip 2019, 01:15:22
Przemyślałem troszkę ten temat, i jestem zdecydowanie na nie. Tak jak wspomina Pan Minister - każda prowincja ma możliwość zwrócenia się do rządu o dotację, uzasadnioną oczywiście. Moim zdaniem, powinniśmy znaleźć lepszy środek na ruszenie aktywności w prowincjach, w których jej praktycznie nie ma. W mojej opinii każdy obywatel Federacji może zrobić jakieś fajne wydarzenie narracyjne w Volkianie, RZP, Egvallandzie czy Doctrino-Brandii. Nie chodzi mi już o stanowienie jakichkolwiek aktów prawnych czy branie udziału w wyborach prowincjonalnych. Chodzi o tworzenie czystej narracji, chociażby coś w stylu ostatniego wydarzenia narracyjnego o nazwie "Święto Gofra", które miało miejsce w RZP. Takie proste, a znacznie ruszyło aktywność. Osoby z aktywniejszych prowincji, oprócz działania u siebie, powinny podziałać też poza granicami swojego kraju. Narzekają na to, że inni tak słabo sobie radzą, a nic nie robią w kierunku tego, żeby ta sytuacja się poprawiła.
Kaspar Waksman-Dëter
I Prezydent IV Republiki Muratyki
"Cudowne, piękne i "oczojebne"..." - Ronon Dex o nowym forum IV Republiki
I Prezydent IV Republiki Muratyki
"Cudowne, piękne i "oczojebne"..." - Ronon Dex o nowym forum IV Republiki
![[Obrazek: Muratyka1.png.f758c16a92c6d62805829c53a67e5381.png]](https://forum.muratyka.ct8.pl/uploads/monthly_2021_11/Muratyka1.png.f758c16a92c6d62805829c53a67e5381.png)