20 Maj 2019, 22:07:35
AK: Bardzo interesujący jest to wywiad Panie Prezydencie jednak musimy już kończyć, albowiem przenosimy się do studia, gdzie podamy wyniki exit poll.
JS: Dokładnie tak, za chwilę poznamy nowego prezydenta Federacji Nordackiej. Łączymy się z szefem sondażów. Halo Krystian, jesteś?
Krystian Ofganen: Jestem, jestem. Sondaże już są gotowe. Zliczamy ostatnie głosy, aby były one jak najbardziej wiarygodne. Chcę powiedzieć na starcie, iż błąd statystyczny wynosi 6%. Wyniki poznamy po przerwie reklamowej, o 21:15. Zapraszam po przerwie!
[/hr]
JS: Witamy po przerwie reklamowej! Już za chwilę poznamy pierwsze sondażowe wyniki wyborów prezydenckich maj 2019. Jesteś gotowa Agnieszka?
AK: Bardziej gotowa nie będę! To co? Liczymy!
AK i JS: 10... 9... 8... 7... 6... 5... 4... 3... 2... 1... i... Oto wyniki!
JS: Dokładnie tak, za chwilę poznamy nowego prezydenta Federacji Nordackiej. Łączymy się z szefem sondażów. Halo Krystian, jesteś?
Krystian Ofganen: Jestem, jestem. Sondaże już są gotowe. Zliczamy ostatnie głosy, aby były one jak najbardziej wiarygodne. Chcę powiedzieć na starcie, iż błąd statystyczny wynosi 6%. Wyniki poznamy po przerwie reklamowej, o 21:15. Zapraszam po przerwie!
[/hr]
JS: Witamy po przerwie reklamowej! Już za chwilę poznamy pierwsze sondażowe wyniki wyborów prezydenckich maj 2019. Jesteś gotowa Agnieszka?
AK: Bardziej gotowa nie będę! To co? Liczymy!
AK i JS: 10... 9... 8... 7... 6... 5... 4... 3... 2... 1... i... Oto wyniki!
![[Obrazek: n69qio.png]](http://i68.tinypic.com/n69qio.png)
JS: Panie i Panowie! Wg sondaży Kanugardzkiego Instytutu Badawczego III Prezydentem Federacji Nordackiej został Kaspar Waksman!
AK: Jednak błąd statystyczny nie wyklucza innego scenariusza. Co nie Krystian?
KO: Tak właśnie jest w rzeczy samej. Przy podanym błędzie procentowym wszystko może się zdarzyć. Dlatego warto poczekać na wyniki Centralnej Komisji Wyborczej.
JS: To był Wieczór Wyborczy w MurTV! Przypominam, iż nowym Prezydentem został...
AK: Kaspar Waksman! Serdeczne gratulacje! Życzymy Państwu spokojnego wieczoru! Dobranoc!