09 Kwi 2019, 23:09:33
Aris Kostas napisał(a):Daleria tylko dała dodatkowe piksele. Pan Arcadio już od dawno mówił w rozmowach prywatnych, że - excuse moi - ma w dupie Daleria. Ona go interesuje tak, jak szambo-nurka że śmierdzi gdzieś.
Też, nie mówimy że Pan Arcadio był nie ważny jeśli chodzi o historię i powstanie FN. Jednak świat idzie dalej, trzeba skończyć z sentymentami. Nawet - przepraszam za przykład z polskiej polityki - taki Jarek Kaczyński skończył z miesięcznicami w końcu. Więc nawet z mitem o "wielkości" Dalerii się da.
I w tej chwili wkraczam ja. Proszę mi powiedzieć, kiedy pisałem, że mam za przeproszeniem, w dupie Dalerię? Jeśli mi Pan tego nie udowodni, uznam Pana za wierutnego kłamcę.
[/hr]
Kaspar Waksman napisał(a):Każda zaś próba obalenia działań Rządu przez Władzę Ludową spotka się z interwencją Wojska Federacji oraz Policji Federalnej.
Dodatkowo, niech mi Pan łaskawie powie, co takiego Daleria w osobie Pana Arcadia wniosła do Federacji? I nie mówię o jej utworzeniu, bo to jest logiczne, ale chodzi mi o np. kulturę czy naukę. Cokolwiek. Bo tak Pan mówi, że taki "wielki wkład" wniosła ta Daleria w rozwój FN. Ja osobiście, jako obywatel, tego nie odczuwam.
To, że Daleria nie wniosła za wiele, nie zależało tylko ode mnie. Pan jako szanowny obywatel Muratyki tego nie odczuwa. Pomijam fakt, że Muratyka sama była kiedyś w podobnej sytuacji do Dalerii, a Pan błagał o nowych mieszkańców i przynajmniej raz wspomniał o tym, że możliwe będzie w tym wypadku jej pogrzebanie. Może Pan sobie teraz tego nie przypomina, lecz tak było.
(—) Arkadiusz Norbert van Deliart-Witcher z rodu Buddus, de facto herbu Białokruki. Jego Książęca Wysokość Dalerii, dalerski polityk, baronet i były obywatel Księstwa Sarmacji, tym samym griffton i były obywatel Królestwa Baridasu. Dawny surmeński turysta.