12 Lip 2025, 23:00:08
Po koronacji kobieta udała się na dobrze znany jej Zamek, gdzie miałbyć dobyć się bal koronacyjny. Dawno mnie tutaj nie było, ale wciąż jest tak samo - pomyśla z lekkim uśmiechem na twarzy, gdy szła do sali, przyglądając się dyskretnie każdemu kątowi. Gdy weszła do sali przywitała się z gośćmi. Podeszła również do Jego Mości. Dostojnie i z delikatnym uśmiechem przywitała się.
– Dobry wieczór, Wasza Królewska Mość. W imieniu swoim, małżonka i społeczeństwa sarmackiego pragnę pogratulować i życzyć wszystkiego dobrego. Mam nadzieję, że panowanie WKM będzie owocne i udane oraz, że nasze Narody skorzystają z tego jak najlepiej.
Po chwili nieco już w luźniejszym tonie powiedziała:
– Mojej siostry nie ma? Myślałam, że będzie i będzie również koronowana. Szkoda. Jak Wam się układa i kiedy odbędzie się Wasz ślub?
– Dobry wieczór, Wasza Królewska Mość. W imieniu swoim, małżonka i społeczeństwa sarmackiego pragnę pogratulować i życzyć wszystkiego dobrego. Mam nadzieję, że panowanie WKM będzie owocne i udane oraz, że nasze Narody skorzystają z tego jak najlepiej.
Po chwili nieco już w luźniejszym tonie powiedziała:
– Mojej siostry nie ma? Myślałam, że będzie i będzie również koronowana. Szkoda. Jak Wam się układa i kiedy odbędzie się Wasz ślub?
( – ) Fatima Popow-Chojnacka