08 Kwi 2019, 21:58:37
Eobard Thawne napisał(a):Jako pasjonat II wojny światowej bardzo podziwiam III Rzeszę niemiecką z jej osiągnięcia jak na przykład podbicie większości europy bez większego problemu, za wkład w rozwój techniki wszak to Niemcy wynaleźli silniki odrzutowe, lecz pod względem ideologicznym III Rzesza od samego początku była skazana na zostanie właśnie tymi złymi, tymi których ci "dobrzy" mają pokonać, czyż nie ?Coś szybko zeszliśmy z tematu Sarmacji na III rzeszy. Ja to powiem, że w (nieistniejącym) realu jestem skrajnym pacyfistą i lewakiem, więc mógłbym wiecznie krytykować ten zbrodniczy reżim i te wszystkie ideologie, ale szkoda strzępić ryja. Proponuję nie tykać tego tematu na forum.
[/hr]
Naprawdę ciekaw jestem, jak działałby totalitarna pollinnacja. Przywódca musiałby trochę ograniczyć represje, aby utrzymać w państwie jakiś obywateli. Jeśli zbyt bardzo uciskałby mieszkańców, to by mu po prostu uciekli. Tak naprawdę chyba państwo tego rodzaju szybko by się rozpadło albo zliberalizowało swój reżim i przestałoby być totalitarne.
![[Obrazek: 101005704499826635.png]](https://kustosz.stempel.org.pl/1118/101005704499826635.png)
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.