09 Lut 2025, 04:32:57
(09 Lut 2025, 00:31:45)Adelajda Radziwiłłówna napisał(a):(08 Lut 2025, 18:15:54)Sorcha Raven napisał(a): Proszę czytać ze zrozumieniem...
Cytat:oraz ziemie dawnego lenna Ravenspellzatem to nie są obecne ziemie mojego lenna.
Co do rozbioru Republiki Baridas, to jakby mnie to nie interesuje, a poza tym gdybym miała takie szalone pomysły, to zapewniam, że miałabym większe prawo historyczne niż Szanowna.
Tak się teraz zastanawiam.... chociaż... ciekawe, ciekawe
Czyż Szanowna raczyła by przeczytać ze zrozumieniem? Ja raczej nie mam z takową umiejętnością problemu.
Dawne lenno Ravenspell, mimo iż do Szanownej nie należy (raczej już należeć też nie będzie), wciąż jest Ravenspell. Co do rozbioru Królestwa Baridasu, w mojej gestii leży doglądanie interesu państwa, o którego przyszłość staram się walczyć. Nigdy nie zamierzałam rozbioru Baridasu i nie interesują mnie Szanownej do niego roszczenia.
Akt prawny nadania lenna jest jeden i nie ulega to wątpliwości, no chyba, że Szanowna podważa nadanie lenna przez Księcia Sarmacji.
https://prawo.sarmacja.org/akt,9290.html
Nie ma żadnego aktu prawnego, który by mówił, iż w chwili kiedy Królestwo Baridasu nie będzie częścią Sarmacji przestaję być lennikiem.
Poza tym pragnę przypomnieć, że Prekursorem Królestwa Baridasu była Republika Baridas, to jest nadal to samo państwo tylko zmienił się ustrój.
Wracając do meritum, jestem lennikiem Ravenspell i póki akt prawny nadania jest w mocy, ja będę decydować gdzie moje lenno umiejscowię.
Nie interesuje mnie rozbiór Królestwa Baridasu, ale Ravenspell nie będzie pod waszą władzą.
Sorcha mar. Raven h. Gore
Pani na Ravenspell
Pani na Ravenspell