09 Gru 2024, 23:27:15
Mam wątpliwości, czy systemy informatyczne są czymś, co sprawia, że mikronacja jest dużo bardziej atrakcyjna. Funkcjonalne forum i estetyczna strona na pewno działają na plus, ale nie są raczej czynnikiem decydujacym o tym, czy komuś chce się działać w danym państwie. Zdecydowanie ważniejsza jest wartka fabuła (najlepiej taka nieinscenizowana od A do Z) i ciekawy klimat, a więc te same elementy, które pchają nas w kierunku powieści i seriali.
Możecie to potraktować jako cope ze strony byłego obywatela Bialenii, która pod względem informatycznym stała mniej więcej na poziomie Winkulii a więc niewiele powyżej dna, ale dla mnie istnienie systemu bankowego to jedno z ostatnich kryteriów na które patrzyłbym, gdybym szukał mikronacji do osiedlenia się.
Możecie to potraktować jako cope ze strony byłego obywatela Bialenii, która pod względem informatycznym stała mniej więcej na poziomie Winkulii a więc niewiele powyżej dna, ale dla mnie istnienie systemu bankowego to jedno z ostatnich kryteriów na które patrzyłbym, gdybym szukał mikronacji do osiedlenia się.