14 Lip 2024, 13:42:20
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14 Lip 2024, 17:57:26 przez Mateusz Żmigrodzki.)
To, co się stało, jest niedopuszczalne. W naszym państwie, w którym rządzi prawo i demokracja, nikt nie ma prawa używać przemocy jako metody załatwiania politycznych porachunków. Nie ma zgody, aby nasi obywatele byli ofiarami aktów terroru. Hańba temu, kto tego dokonał!
Ze swojej strony chciałbym złożyć wyrazy ubolewania i wyrazić wsparcie wobec JE Langrabiego Burka v. Trinitz. Przed chwilą poleciłem JE Ministrowi Spraw Wewnętrznych, aby nakazał Królewskiej Prokuraturze Generalnej oraz Folksguarde zachowanie odpowiedniej intensywności w śledztwie dotyczącym tego haniebnego ataku. Jestem również w kontakcie z Kongsversaherheit w tej sprawie.
Ze swojej strony chciałbym złożyć wyrazy ubolewania i wyrazić wsparcie wobec JE Langrabiego Burka v. Trinitz. Przed chwilą poleciłem JE Ministrowi Spraw Wewnętrznych, aby nakazał Królewskiej Prokuraturze Generalnej oraz Folksguarde zachowanie odpowiedniej intensywności w śledztwie dotyczącym tego haniebnego ataku. Jestem również w kontakcie z Kongsversaherheit w tej sprawie.