13 Lut 2024, 20:53:06
Oczywiście przytoczona przeze mnie liczba też nie jest wiążąca. Nie ma dość dużej bazy, aby pomieści aż tylu żołnierzy. Mogę już w sumie dodać, że do tego zadania planuję wysłać III Brygadę "Wikinger". Są to oddziały piechoty morskiej Albionu. Jako, że jestem Marszałkiem KSZ (co oznacza, że wszelkie jednostki w kraju są pod moim dowodzeniem), ale i zarówno Prezydentem Albionu to zdecydowałem, że ta jednostka będzie najodpowiedniejsza. Z tych 13 tyś (a nawet 14 tyś) na wyspach też będzie stacjonowało z 2 - 3 tyś. Co jakiś czas będzie następowała rotacja tych jednostek. To tak w kontekście dopowiedzenia.
Wszelka pomoc się przyda. Dziękuję. Co prawda w rejonie silna jest Królewska Marynarka Wojenna oraz Albiońska Marinetreitkräfte, ale wsparcia nigdy za wiele.
Nie mam nic przeciwko. Tym bardziej, że planuję wystawić podobną liczbę żołnierzy. Chciałbym tylko zapytać, czy Nan Di planuje wybudować swoje bazy? Jak nie to proponuję połączyć siły i zbudować wspólne.
Czy jako sojusz planujemy bazy w innych miejscach? Zaznaczyłem Wyspy Przyjaźni bo Winkulii bardzo one pasują. Nie oznacza to jednak, że musimy się skupiać tylko na nich.
Cytat:Oprócz tego mogę wydać nawet na okres budowy baz rozkaz dla Wielkiego Marszałka, by ten skierował I Grupę Bojową Cesarskiej Marynarki Wojennej, w te rejony w celu zapewnienia bezpieczeństwa naszym siłą, które będą wtedy de facto "odkryte" i nagrożone na ewentualny atak przeciwnika.
Wszelka pomoc się przyda. Dziękuję. Co prawda w rejonie silna jest Królewska Marynarka Wojenna oraz Albiońska Marinetreitkräfte, ale wsparcia nigdy za wiele.
Cytat:Proponuję dlatego wystawienie przez nas 2 tysięczny garnizon. Co sądzicie?
Nie mam nic przeciwko. Tym bardziej, że planuję wystawić podobną liczbę żołnierzy. Chciałbym tylko zapytać, czy Nan Di planuje wybudować swoje bazy? Jak nie to proponuję połączyć siły i zbudować wspólne.
Czy jako sojusz planujemy bazy w innych miejscach? Zaznaczyłem Wyspy Przyjaźni bo Winkulii bardzo one pasują. Nie oznacza to jednak, że musimy się skupiać tylko na nich.