22 Gru 2023, 21:32:59
(21 Gru 2023, 14:20:46)Folksfüther napisał(a): Niemniej zorganizowanie takiej ligi to też spore wyzwanie. Sam kiedyś organizowałem kilka takich inicjatyw. Niestety żadna nie przetrwała próby czasu. Problemów można doszukiwać się wszędzie, począwszy od mojego wypalenia a kończywszy na zaniku zaangażowania pozostałych uczestników. Stąd moja obawa ale klub chętnie założę.
Fakt, zdaję sobie w pełni sprawę, że organizacja takiej inicjatywy to niemałe wyzwanie, ale liczę, że właśnie dzięki zaangażowaniu innych jednak by wypaliła. Trzeba jasno powiedzieć, że brak aktywności innych w inicjatywie to główny powód jej śmierci, a czuję, że w Nordacie tkwi potencjał by ta aktywność istniała i przynosiła nie tylko swoiste zakopanie toporów wojennych, ale i aktywność na forach dzięki relacjom menadżerów drużyn... Na tę chwilę wychodzi coś ok. 8-9 chętnych, więc już spokojnie jeden szczebel można (jeżeli będzie 9 to trzeba szukać 10 drużyny). A może, ALE TO MOŻE, z biegiem czasu dobijemy dwóch szczebli po 8... Chyba, że... wyjść z tym pomysłem poza samą Nordatę i zapraszać z innych kontynentów? Mamy MUP, który jest starciem państw na murawie, a możemy mieć coś, co będzie starciem osób z tych państw przy okazji reprezentując swoje kraje
(—) HM Queen-Regentin af Konigreich af Voxland
![[Obrazek: 100505667931996296.png]](https://kustosz.stempel.org.pl/1148/100505667931996296.png)