19 Lis 2023, 21:24:17
Czy konserwatyści wygrają wybory do Kongresu II FN drugiej kadencji? Przez ostatni czas można było zauważyć niechęć "konserwatystów" do naszego państwa. Potwierdzeniem tego jest niedawny raport obecnego premiera II FN. Wygłosił on tam:
A jak Wy uważacie? Z naszego punktu widzenia lepiej żeby to Koalicja dla Federacji przejęła władzę?
Cytat:Początkowo, na samym początku urzędowania, poleciałem do Winkulii i podpisałem traktat o stosunkach dyplomatycznych oraz wspólną deklarację, wkrótce okazało się jednak, że Związek Winkulijski woli przyłączyć się do organizacji jawnie antagonizującej nasz kraj. Postanowiłem więc o ograniczeniu dyplomacji do państw Nordackiej Piątki (łącznie z FN): Hawilandu, Insulii, Eesti i Garmani.Można czytać to jako sygnał pogrzebania planów współpracy między II Federacją a Winkulią. Wątpię również, aby ta sytuacja zmieniła się w następnej kadencji. O ile ponownie zostaną wybrani. Więcej optymizmu widzę w programie Kolacji dla Federacji. W ich programie możemy przeczytać:
Cytat:Zacieśnimy współpracę ze Związkiem Winkulijskim i Królestwem HawilanduAbstrahując już od sposobu współpracy, cieszę się, że część polityków naszego sąsiada pragnie rozwijać dobre relacje z nami. Zamknęliśmy drzwi na dołączenie do II Federacji, nie zamknęliśmy się jednak na współpracę i budowanie wspólnych inicjatyw. Myślę, że stanowisko MSZu jak i całego rządu jest tej kwestii zgodne.
poprzez wspólne wypracowanie i wdrożenie systemu gospodarczego.
A jak Wy uważacie? Z naszego punktu widzenia lepiej żeby to Koalicja dla Federacji przejęła władzę?