05 Wrz 2023, 19:19:14
(26 Sie 2023, 11:47:26)Alfred Fabian napisał(a): W ogólnej konkluzji, ja bym przeciągnął pustynię, jeżeli żadne narracyjne ustalenia nie warunkują innego stanu rzeczy.
Dobrze - https://kustosz.stempel.org.pl/1190/1004...613944.png
Nie wiem czy nie przesadziłem lol @Erik Otton von Hohenburg
Poza tym ze zmian:
Zaznaczono cztery nowe (tak nie nowych) miast - czarokrajestańskie Efolog w okolicach Uhmoloh.
Na podstawie wzmianki na micropedii w tym artykule stwierdzono istnienie miasta Pekong i Rałta (zajebiste nazwy xD) i umieszczono jest w granicach dawnej Chersji (xD) wedle mojego uznania.
W artykule Goruzji mamy wzmiankę o obwodach brodzieńskim i komelskim. Komelsk umieściłem koło Międzyzdrojów (w granicach Górnej Winkulii). Brodzieńsk uznaliśmy za leżący poza obecnymi granicami Związku (obecnie Hawiland lub Westland) na podstawie tego. Wzmianka o 10 km od brodryjskiej granicy świadczyła o takim położeniu (oczywiście mam tu namyśli granicę z 2018 r.)
Poza tym - oznaczono górę Izbor i Święto Górę, nazwy dla rzek - Halia, Czarny i Biały Anater.
Na podstawie tej mapki oznaczono rzekę w Siyah, tak żeby zgadzała się z ukształtowaniem terenu.
Dodano odpowiednie oznaczenia dla kolejnych miast na podstawie klik
Właściwe wydanie pojawi się wkrótce, jesteśmy otwarci na uwagi