23 Sie 2023, 17:34:15
(23 Sie 2023, 15:32:34)Burek napisał(a):Jako wiceminister spraw wewnętrznych proszę posiadających jakąś wiedzę o udzielenie mi informacji na temat lokacji, znajdujących się na terenie Związku Winkulijskiego, lotnisk. Interesują mnie lotniska wszelkiego typu - zarówno cywilne, wojskowe, prywatne. Z góry zaznaczam, że przeprowadziłem już na ten temat odpowiednie poszukiwania, więc nie musicie się silić na żaden głębszy research. Pytania tutaj ma jedynie charakter uzupełniający.
Zakładając, że minister wie lepiej, to ja tylko wspomnę, że może nie wszystko jest opisane, ale w Zanahorii, jeżeli gdzieś są lotniska (a w sumie, to trzeba je opisać), to znajdują się one (dzieląc na typ)
Cywilne:
- Zanahoria
- Murkaaja
- Veete
- Desova
- Verma
- Lorra
- Trebje
- Venti
- Katero
- Sevia (należność Bazylego Izaaka von Hohenburga)
- Bordo (należność moja, w celu lepszej komunikacji z Galerią Sztuki)
- Zanahoria (prywatne lotnisko Księcia Zanahorii (czyt. moje))
Zanahoria zawsze była "bogata" w obiekty użyteczności, więc ilość lotnisk w stosunku do reszty Winkulii nie powinna dziwić. Odbudowaliśmy się po latach czarnokrajestańskich, chociaż Oni też chyba wcale nie mieli z tym problemu
Kwestia nazwania i opisania, bo nie korzysta się z tego na co dzień w narracji, a można by.
![[Obrazek: 99527777916551826.png]](https://kustosz.stempel.org.pl/1054/99527777916551826.png)
Każdy Winkuliczyk ma te trzy cechy
Leocki kunszt, sarmacką elegencję i edelwajski splendor
~JKW Mateusz I
Leocki kunszt, sarmacką elegencję i edelwajski splendor
~JKW Mateusz I