07 Sie 2023, 18:31:52
Bardzo nie podoba mi się fakt, że oceniacie cały kraj na który składa się ponad 10ciu obywateli przez pryzmat poglądów, dosłownie, dwóch osób. Twierdzenie, że "Federacja Nordacka nie jest w stanie nawet obiecać swoim obywatelom, że za 3 lata będzie nadal istnieć" też nie jest niczym praktycznie nie podparte, bo ja mogę to samo powiedzieć o każdej mikronacji. Nikt nie wie co będzie jutro, tym bardziej nikt nie wie co będzie za 3 lata. Argumentowanie tego tym, że "ktoś przyjdzie, strzeli focha i wywali stronę" też jest, no nie oszukujmy się, głupie, bo z góry zakłada się najgorsze to raz, a dwa, zakłada się coś, co po prostu nie będzie miało miejsca. II Federacja Nordacka wyciąga błędy z przeszłości, tak samo jak Prezes Nordackiego Konsorcjum Informatycznego, który nigdy nie dopuści do takiej sytuacji.
Śmieszy mnie też to gadanie, że "Winkulia jest jedyną mikronacją na Nordacie w której wykształciło się życie kulturalne i gospodarcze". Fakt, posiadacie te dwa aspekty dość dobrze rozbudowane, ale to jest spowodowane większą ilością obywateli chętnych do działania w takim obrębie. Niewiele się zmieniło, bo czy w Muratyce, czy w Kirianii nie mogliśmy sobie pozwolić na tak aktywny rozwój w tą stronę z powodów wyłącznie demograficznych. Smutne jest to, że mamy współpracować, a na samym starcie jesteśmy przez niektórych z was obrzucani kubłem gówna, bo ktoś napisał program wyborczy, który jest kontrowersyjny i nie klepie was po ramieniu.
Śmieszy mnie też to gadanie, że "Winkulia jest jedyną mikronacją na Nordacie w której wykształciło się życie kulturalne i gospodarcze". Fakt, posiadacie te dwa aspekty dość dobrze rozbudowane, ale to jest spowodowane większą ilością obywateli chętnych do działania w takim obrębie. Niewiele się zmieniło, bo czy w Muratyce, czy w Kirianii nie mogliśmy sobie pozwolić na tak aktywny rozwój w tą stronę z powodów wyłącznie demograficznych. Smutne jest to, że mamy współpracować, a na samym starcie jesteśmy przez niektórych z was obrzucani kubłem gówna, bo ktoś napisał program wyborczy, który jest kontrowersyjny i nie klepie was po ramieniu.
Kaspar Waksman-Dëter
I Prezydent IV Republiki Muratyki
"Cudowne, piękne i "oczojebne"..." - Ronon Dex o nowym forum IV Republiki
I Prezydent IV Republiki Muratyki
"Cudowne, piękne i "oczojebne"..." - Ronon Dex o nowym forum IV Republiki
![[Obrazek: Muratyka1.png.f758c16a92c6d62805829c53a67e5381.png]](https://forum.muratyka.ct8.pl/uploads/monthly_2021_11/Muratyka1.png.f758c16a92c6d62805829c53a67e5381.png)