07 Sie 2023, 16:35:22
(07 Sie 2023, 11:12:22)Mateusz Żmigrodzki napisał(a):"Odnosimy wrażenie, że w wielu momentach historii naszego(06 Sie 2023, 19:38:30)Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał(a):(06 Sie 2023, 15:42:24)Alfred Fabian napisał(a): Dziwi mnie nazywanie Sarmacji jakąkolwiek potęgą.
Uwierz, że mnie bardziej, zwłaszcza, że nikt Sarmacji potęgą nie nazywa ze strony OK.
Dosłownie powyższa wypowiedź jest prawie dokładnym zaprzeczeniem tego co napisałem w programie. Proszę o przeczytanie go, a potem komentarzy do niego (nie na odwrót).
No ale jednak ten anty-sarmatyzm stwarza jakieś wrażenie, że wy się KaeSów boicie, a raczej słabeusza bać się nie należy.
kontynentu ciągnęło nas do Sarmacji, do prestiżu związanego z
utrzymywaniem stosunków z nią. W czasach obecnych tą zgubną drogą
podąża Winkulia – utrzymuje dobre stosunki z Księstwem. Ale powiedzmy
sobie szczerze: do czego nam Sarmacja w 2023 roku? Jej złoty czas minął, a
my nie zbudujemy własnego, jeśli wciąż będziemy się oglądać na przeszłość.
Liczymy, że Sarmaci uznają II Federację za kolejny wybryk Nordatczyków i
go zignorują. Jeśli nie, twardo powiemy: stop. Nordata dla Nordatczyków, to
nasze hasło. To nie inne państwa mają mieć interesy na Nordacie, to Nordata
ma mieć interesy w innych państwach!"
Jeśli to jest banie się KaeSów, to oficjalnie idę złożył wniosek o obywatelstwo niemieckie (walić resztki mojego honoru).
(-) JKM Mikołaj III,
z Bożej łaski Król Winkulijczyków, Volkiańczyków, Santyjczyków, Burgiów, Szelenów, Górnego i Dolnego Nebtawii, Goruzji, Rostonii, Raghall Szwecilandii, Wielki Książę Siedmiogrodzki, Cherski, Alemański i Batawski Ramandzki, Trzygrodzki, Opiekun Nowej Hirshbergii, Nowoweerlandzki, saraceński, arcyksiążę osaczeski, Wielki Mistrz Zakonu Szymonnitów etc. etc.
z Bożej łaski Król Winkulijczyków, Volkiańczyków, Santyjczyków, Burgiów, Szelenów, Górnego i Dolnego Nebtawii, Goruzji, Rostonii, Raghall Szwecilandii, Wielki Książę Siedmiogrodzki, Cherski, Alemański i Batawski Ramandzki, Trzygrodzki, Opiekun Nowej Hirshbergii, Nowoweerlandzki, saraceński, arcyksiążę osaczeski, Wielki Mistrz Zakonu Szymonnitów etc. etc.