02 Sie 2023, 14:31:04
(01 Sie 2023, 19:09:15)Waksman napisał(a): Czy, bazując na powyższym tekście, wygrana kandydata będzie oznaczała staranie się o wprowadzenie Winkulii do II Federacji Nordackiej?
Mój wybór będzie oznaczał przede wszystkim to, że obywatele mają dosyć nakierowanej ambicyjnie polityki rodu Hohenburgów, którzy kreują politykę Winkulii w tym momencie. Będzie to oznaczało rewizję polityki wewnętrznej, jak i zewnętrznej. Na pewno chciałbym szerszej integracji Federacji Nordackiej i Związku Winkulijskiego i wierzę, że budowanie współpracy między krajami jest możliwe. Obywatele jednoznacznie zdecydowali - nie chcą być częścią na ten moment projektu FN 2.0. Wola obywateli jest tutaj najważniejsza. Moimi działaniami jednak chciałbym zwiększać współpracę na linii Federacja Nordacka - Kanugard. Winkulia jest istotną siłą na kontynencie z którą inni gracze powinni się liczyć, ale my sami jednocześnie powinniśmy nie popadać w izolacjonizm i antynordackość jako taką.
Czy w przyszłości Federacja Nordacka się rozszerzy o Związek Winkulijski? Nie umiem na to jednoznacznie odpowiedzieć. Nie wiem jak będzie wyglądała Federacja Nordacka za jakiś czas, jak będzie wyglądał Związek Winkulijski za jakiś czas. Wreszcie nie znam i nie potrafię przewidzieć nastroi społecznych. Moim celem jest budowanie pozytywnego spojrzenia obywateli na FN 2.0.
(01 Sie 2023, 19:39:24)Erik Otton von Hohenburg napisał(a):Na czym w praktyce będzie polegać ta cała dehohenburgizacja Związku Winkulijskiego? Na obaleniu monarchii? zmianie rozkładu sił głosu w Folkstagu? Przeprowadzeniu lustracji? Bo póki co to brzmi nie jak plan ale garść pobożnych życzeń. Czy Pan jako premier przedstawi Folkstagowi stosowną ustawę w tym zakresie?
Owszem, są to moje życzenia i marzenia, które zamierzam traktować jako wstęp do ogólnego zarysu programu ideologicznego z którego ukształtuje się właściwy - program praktyczny. Z chęcią obaliłbym monarchię, a wszystkich Hohenburgów zamknął w ciemnej celi za wszystkie zbrodnie jakie zrobili. Za wszystkie defraudacje, nepotyzm, za kradzież przyszłości Winkulii i jej własnej tożsamości. Dziś mamy tożsamość jednej patologicznej rodziny, a nie tożsamość państwa i jego obywateli. Musimy skończyć z dziedziczeniem tronu na podstawie przynależności do konkretnego rodu. Niech Król po akceptacji przez Trybunę Ludową (lub włodarzy dzielnic, obojętnie) ustala linię sukcesyjną tronu, gdzie brane są rzeczywiste osiągnięcia i zasługi obywatelskie a nie to, że jest się potomkiem złodziejskich Hohenburgów. Powinniśmy ponadto spojrzeć na to, czy pewne funkcje nie są sprawowane wyłącznie z tytułu bycia Hohenburgiem - jeśli tak, trzeba niezwłocznie taką osobę odwołać i powołać nową, niezwiązaną z tą rodziną, która okrywa się z każdym dniem hańbą.
(01 Sie 2023, 21:19:29)Artur Kardacz napisał(a): Człowiek który miesiącami się nie pokazywał chce walczyć z umieralnią. Męczy mnie poziom takich dyskusji. Aż najchętniej człowiek ma ochotę zostawić Was w tym pierdolniku. Banda niewdzięczników. To właśnie ta "kasta" trzymała Winkulię na powierzchni. To właśnie ta "kasta" jest odpowiedzialna za prowadzenie narracji z rozwojem gospodarczym. To właśnie ta "kasta" stowarzyła podwaliny pod nordacki sojusz i otworzyła się na nowe państwa. Naprawdę, skończmy z tymi durnymi wpisami o obiadkach i popołudniowej herbatce. Tak jak Erik napisał, garść tanich i pustych frazesów które mają wzbudzić emocje.
Niech się Pan nie kompromituje. Dni Waszych rządów są policzone. Liczy je ja i Naród. Jesteście zwykłą zakłamaną kastą. Gdy ja walczę w sposób niewidoczny o Winkulię Wy popijacie sobie herbatkę wzajemnie liżąc wasze ego czułymi słówkami. O jakiej narracji Pan mówi? My nie mamy żadnej narracji. Wojna. Tylko to umiecie. Siewcy śmierci. Tak was ludzie zapamiętają. Won od koryta! Napędzacie spiralę nienawiści i próbujecie szczuć obywateli takich jak ja - niepokornych klanowi. Nie zniszczycie mnie! Nie zamkniecie mi ust!