16 Lip 2023, 23:16:39
Chciałbym jeszcze raz serdecznie powitać WKM oraz wszystkich obywateli i mieszkańców Winkulii. Zgodnie z przekazanymi listami uwierzytelniającymi zostałem powołany na stanowisko ambasadora Księstwa Sarmacji. W związku z tym, mimo że było nam dane się już poznać, pozwolę sobie na krótkie przedstawienie mojej osoby.
Dokładnie dwa miesiące temu rozpoczęła się moja przygoda z mikroświatem w Sarmacji. Wcześniej, kilka lat temu miałem tylko krótki nic nie znaczący epizod w Dreamlandzie. W Księstwie skierowałem swą uwagę na rozgrywki piłkarskie dołączając do Mikronacyjnej Ligi Kobiet, a później Sarmackiej Ligi Piłkarskiej, w obu przypadkach prowadząc klub Angemont Athletic. Moje narracyjne dokonania zostały docenione przez WKM, który zaproponował mi posadę selekcjonera reprezentacji Winkulii, którą to propozycję z radością przyjąłem i od razu poprowadziłem drużynę na trwającym właśnie v-Mundialu.
W Sarmacji zajmuje się również kwestiami promocyjnymi będąc Dyrektorem Generalnym w Agencji Promocji Księstwa Sarmacji, zarządzam profilami Księstwa w social mediach i planuje kolejne akcje marketingowe. Ostatnio zostałem także burmistrzem narracyjnego miasta Shimontsen, które staram się powoli odbudowywać.
Postaram się jak najlepiej wykonywać swoje obowiązki i wierzę, że relacje pomiędzy naszymi krajami będą już tylko lepsze.
Kanclerz Księstwa Sarmacji
Poseł na Sejm w Księstwie Sarmacji
Poseł na Sejm w Księstwie Sarmacji