15 Paż 2022, 22:23:04
1. Rozumiem zastrzeżenia. Przepis powstał z myślą o ułatwieniu oddania głosu, bo ludziom jakoś łatwiej zajrzeć na discorda niż na forum. Ja osobiście nie jestem fanatykiem opierania aktywności o forum, bo to archaiczny koncept. Ale chyba lepiej robić głosowanie na forum.
2. Celowo nie napisałem w tym akcie o wymiarze i rodzaju kary za niegłosowanie. Wszystkie kary mają być wypisane w kodeksie karnym dla zachowania porządku w naszym prawie. Prawdopodobnie karą będzie jakaś grzywna, prace społeczne albo utrata biernego prawa wyborczego.
3. To nie musi być uroczystość na wypasie, od biedy wystarczy nawet jeden post. Byleby oficjalnie potwierdzić spełnienie wymagań przez Elekta i ogłosić go pełnoprawnym Cesarzem.
2. Celowo nie napisałem w tym akcie o wymiarze i rodzaju kary za niegłosowanie. Wszystkie kary mają być wypisane w kodeksie karnym dla zachowania porządku w naszym prawie. Prawdopodobnie karą będzie jakaś grzywna, prace społeczne albo utrata biernego prawa wyborczego.
3. To nie musi być uroczystość na wypasie, od biedy wystarczy nawet jeden post. Byleby oficjalnie potwierdzić spełnienie wymagań przez Elekta i ogłosić go pełnoprawnym Cesarzem.
![[Obrazek: 101005704499826635.png]](https://kustosz.stempel.org.pl/1118/101005704499826635.png)
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.