03 Paż 2022, 00:15:01
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03 Paż 2022, 00:15:13 przez Alfred Fabian.)
- W uznaniu zasług dla budowy narracji i kultury Trinitzu zdecydowałem się również na wprowadzenie 2 zmian. Pierwsza z nich miała na celu dostosowanie sytuacji do jakiej doszło chwilę później, to jest zmiana nazwy dzielnicy senioralnej, tj. Domena Królewska Lehnsbergii i Trinitzu, na po prostu, Domena Królewska. Zdecydowałem się na usunięcie nazw własnych, ze względu na fakt, że działania podejmowane przeze mnie w ramach Domeny Królewskiej będą zdecydowanie bardziej ogólne, niż wobec pozostałych dzielnic, a gdy tylko nadarzy się ku temu okazja, będę starał się tak dysponować ziemią, aby dzielnica senioralna istniała, ale była wystarczająco mała, aby utrzymywanie jej nie stanowiło większego problemu.
- No i sprawa, dla której zostało to dostosowane - część Trinitzu, który do tej pory był częścią właśnie Domeny Królewskiej, został przekazany w ręce Burka von Hohenburga von Trinitza, w ramach odrębnej dzielnicy, co spowodowało, że Lehnsbergia już dłużej nie mogła być łączona z Trinitzem. Zasługi, jakimi wykazał się obywatel Burek są godne zauważenia i docenienia, a więc dalsze ograniczanie możliwości, jakie daje mu posiadanie dzielnicy, byłoby monarszym grzechem. Mam nadzieję, że narracja, jaką buduje wokół Trinitzu będzie dalej kultywowana i rozwijana.
![[Obrazek: 99527777916551826.png]](https://kustosz.stempel.org.pl/1054/99527777916551826.png)
Każdy Winkuliczyk ma te trzy cechy
Leocki kunszt, sarmacką elegencję i edelwajski splendor
~JKW Mateusz I
Leocki kunszt, sarmacką elegencję i edelwajski splendor
~JKW Mateusz I